facebook_page_plugin

A mai napon már megjelentek a KRÉTA felületén az egyes tanórák anyagai, esetenként házi feladatokkal, elvárásokkal. Holnaptól pedig teljes erővel dübörög a „digitális oktatás”. Szaktanáraink felveszik tanulóinkkal a kapcsolatot, és ismertetik a továbbhaladás módját, a beszámoltatás, feleltetés mikéntjét. Több módon is elképzelhető ez az interaktív folyamat. Ennek egyeztetésére is sor kerül holnapig. Főleg az alsós tanulóknál, de akár a nagyobbaknál is előfordulhat, hogy tanulmányaikhoz szülői, testvéri segítséget kérnek. Természetesen ennek szükségességét megpróbáljuk a lehető legkevesebbre csökkenteni. Az órarendben szereplő időben a szaktanár ott lesz a gépnél, ha szükséges lenne az irányítás. Nem gondoljuk, hogy minden tanuló pontosan követi majd ezt a menetrendet, hiszen egy-egy családban több diáknak is osztoznia kell egy gépen. Honlapunkon megadjuk kollégáink internetes elérhetőségét, valamint azokat az időpontokat, amikor e-fogadóórát tartanak. Éljenek a lehetőséggel, ha ennek szükségét érzik!

Osztályfőnökeink továbbra is rendszeresen informálják Önöket a szükséges tudnivalókról.

Győr, 2020. 03. 16.

Üdvözlettel:  
                                                                                              
Derczó Tibor
intézményvezető

Tisztelt szülők és hozzátartozók!

2020. március 16-án hétfőn, tehát a mai nap, valamint kedden és szerdán 14-16.30 óráig van lehetőség a diákok itt hagyott dolgainak elvitelére a korábban is közölt időpontokon felül!

A mindenki által ismert, tőlünk függetlenül kialakult helyzet felvetődő problémáinak megoldása érdekében kerül fel ez a levél honlapunkra és facebook oldalunkra.

Hisszük, hogy az Önök, a Ti segítségetekkel Mi pedagógusok a megfelelő mederben tudjuk tartani a tanév hátralévő tanítási-tanulási feladatainak megoldását. Amint azt tapasztalhatták, osztályfőnökeink már felvették a szülőkkel, diákokkal a kapcsolatot. Akkor azt ígérték, hogy kora délután több információval tudnak szolgálni. Látják, itt vagyunk! Bízunk benne, hogy minden további ígéretünknek ehhez hasonlóan eleget tudunk majd tenni. Persze ehhez mindhárom részről nagy-nagy türelem, jószándék, akarat szükséges. Amennyiben bármelyik szereplő nem a megfelelő módon áll hozzá a tanév hátralévő részéhez, küldetésünk kudarcra van ítélve. Tudjuk, hogy a gyerekek otthon maradásával óriási teher nehezedik Önökre. Legjobb tudásunk szerint azon leszünk, hogy könnyítsünk ezen.

Lássuk mire jutottunk:

  • Elsődleges hírforrásnak továbbra is honlapunkat és az osztályfőnök üzeneteit tekintsék! (Rövidesen a szaktanárok is felveszik Önökkel, illetve a gyerekekkel a kapcsolatot.)
  • A (nem teljesen) váratlan döntést megelőzően igazi útravaló, útmutató nélkül engedtük haza tanítványainkat. Olyannyira, hogy még a tankönyvek, füzetek és egyéb holmik is az iskolában, illetve a kollégiumban maradtak. A következő időszak eredményességéhez a tanszerek nélkülözhetetlenek. Március 17-én 8 és 10 óra között várjuk a szülőket, középiskolás diákokat, kollégistákat, hogy elvigyék felszerelésüket. Kérjük, hogy mivel az iskola az egyéb időszakokban zárva tart, használják ki ezt az alkalmat! Amennyiben kollégistáinak ez az időpont nem jó, úgy március 19-én 16-18 óra között is lehetőségük nyílik erre.
  • Ha már kollégium, jelezzük, hogy most vasárnap 18 óráig nyitva tart és várja az itt maradt dolgokért érkezőket.
  • Terveink szerint keddtől órarend szerinti elektronikus tanítás kezdődik. A hétfői napot azzal töltjük, hogy elhárítsunk ez elől minden akadályt. (pl. hozzáférés, géphiány, kontaktcímek stb.) Ennek részleteiről hétfő délutántól tájékoztatunk minden érdekeltet. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni hírcsatornáinkat, hiszen leghamarabb és legnagyobb hatékonysággal ezen keresztül tudjuk elérni a célszemélyeket!
  • Ugyanekkor felkerülnek a honlapra az intézmény pedagógusainak nevelő- oktató munka érdekében létrehozott e-mail címei. Kérjük, hogy ezen keresztül jelezzék problémáikat, kérdéseiket, felvetéseiket! A zökkenőmentes kommunikáció biztosítására megadunk személyenként 2-3 elektronikus fogadóóra időpontot. Ekkor bizonyosan tudnak válaszolni Önöknek kollégáink.
  • Gondoltunk a titkársági ügyek elintézésének lehetőségére is. Mivel, ahogy már azt írtuk, az iskola zárva lesz, ezért itt is az elektronikus megoldás került előtérbe. Munkanapokon 9-11 között az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen jelezhetik ilyen jellegű problémáikat, igényeiket. (Okiratok, iskolalátogatási igazolás stb.) Ígérjük, hogy 1 munkanapon belül reagálunk a megkeresésre. (Jobb esetben ez idő alatt meg is oldjuk.)
  • Az e-KRÉTA is remek lehetőségeket rejt magában. Diák, szülő, tanár számára is sorvezetőként működik. Az osztályfőnökök, szaktanárok például ezen keresztül tudják feladni a leckét, illetve a diákok számára beadási felületként is szolgál. Az értesítési funkcióját pedig már eddig is ismertük.

Azt hiszem, mára mondandónk végére értünk. Igyekszünk majd minden nap aktuális hírekkel szolgálni Önöknek. Kérjük, minden délután vessenek egy pillantást erre a felületre!

Nem tudjuk pontosan, mennyi ideig tart ez a furcsa állapot. Azt viszont tudjuk, hogy tanítványaink eredményes tanévet, vizsgákat és sok-sok új ismeretet mondhatnak majd magukénak.

Az eddigi sikeres együttműködés folytatásában bízva, jó egészséget kívánva, tisztelettel:

Derczó Tibor
            intézményvezető

Győr, 2020. március 14.

A levél letölthető pdf formátumban:

Joomla templates by a4joomla