Kedves 7-8. osztályos Diákok!
 

 Alkossatok nálunk! Szeretettel várunk minden rajzoláshoz, festéshez kedvet érző diákot 2016.november 10-én, 9-13 óráig!
Gyertek el a megye egyik legjobb művészeti iskolájába alkotni és mi értékeljük a munkádat,
megmondjuk ki vagy, hol tartasz, és még meg is jutalmazunk érte!

Kategóriák:

1.  Csendélet rajzolása (a kitett tárgyak: szögletes és hengeres testek, természeti formák, drapéria) Időtartam: 1,5 óra
 

2.      Csendélet festése (a kitett tárgyak: szögletes és hengeres testek, természeti formák, drapéria) Időtartam: 1,5 óra
 

Technika: tetszőleges; az anyagok és technikák közül szabadon lehet választani, készülhet szénrajz, olajpasztell porpasztell, grafika

Méret: a festmény illetve a grafika A3-as,

Jelentkezés:Egy versenyző több kategóriában is nevezhet. 2016.november 8. kedd, az iskola honlapjáról letölthető jelentkezési lapon.
Név, iskola, életkor, elérhetőség megjelöléssel.

Jelentkezési Lap

">Jelentkezési lap

A figyelmesen kitöltött lapot az eredeti doc formába visszamentve vagy pdf dokumentumként a:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldjétek!

 

Lebonyolítás: Az előzetes jelentkezés alapján, a szervezők által készített csoportbeosztásnak megfelelően kerül sor a helyszínen a rajzolásra, festésre, amelyről értesítést küldünk.

Konzultáció:A helyben készült alkotásokról konzultáció kérhető az iskola művésztanáraitól.
Elbírálás: Az eredményhirdetés időpontja 2016.november 10.-én, 12.45.
A pályamunkákat az iskolai pályaválasztási nyílt napokon (2016. november.) kiállítjuk. Az összesített eredményeik alapján a legjobbakat korcsoportomként, nagy értékű tárgyjutalomban részesítjük.


A részletes versenykiírás szerepel a tanulmányi versenyek honlapján:

http://tanulmanyiversenyek.hu/versenyidoszak/muveszeti-rajz-es-festoverseny-2014-2015

 

Jelentkezési Lap 2016.

">Jelentkezési lap

A képzőművészeti tanszakon az 5 éves képzés a lényeglátásra, a mesterségbeli tudás megtanítására, a klasszikus képző- és iparművészeti képzés alapozására, képzőművészeti továbbtanulásra, illetve grafika, szobrász, festő szakági felkészítésre vállalkozik. A diákok főbb szakmai alaptárgyai a művészeti rajz, festés, mintázás, ábrázoló geometria, fotó, tipográfia, művészettörténet, népművészet.

 

Festő - Általános festő (OKJ: 54 211 08 0010 54 01; Iskolai kódszáma:21)

A festő olyan vizuális, művészeti alapképzettséggel, rajzi festészeti ismeretekkel rendelkező szakember, aki a festészet különböző területein (táblakép, murális feladatok) esztétikai, szakmai feladatokat lát el.

Grafikus - Képgrafikus (OKJ: 54 211 09 0010 54 02; Iskolai kódszáma:22)
A képgrafikus olyan vizuális és rajzi kultúrával rendelkező szakember, aki a grafika különböző szakterületein esztétikai és szakmai feladatok igényes megoldására alkalmas. Képes az előzetesen megbeszélt követelmények, elképzelések rögzítése után önállóan elkészíteni a szakmai feladatok tervvázlatait, azok variációit, majd kivitelezni a kész munkát, birtokolva és alkalmazva a szükséges elméleti és szakmai ismereteket.

Szobrász - Díszítő szobrász (OKJ: 54 211 15 0010 54 02; Iskolai kódszáma:23)

A díszítő szobrász olyan vizuális képességekkel, rajzi, plasztikai gyakorlattal és ismeretekkel rendelkező szakember, aki képes a szobrászat területén önállóan, kreativitással megoldani szakmai és esztétikai feladatokat.A szobrászatban használatos anyagokból (agyag, kő, fa, fém, gipsz, műanyagok) megmintáz (kifarag, vés, domborít) ornamentális (díszítő jellegű) formákat és figurális plasztikai ábrázolásokat

Joomla templates by a4joomla