facebook_page_plugin

Képzőművészeti tanszak hírei

Felkérést kaptunk a kálóczy- téri Idősek Otthonától, hogy egyedi vászonképekkel színesítsük a belső tereket. Az akrilműveket iskolánk 12. évfolyamos festő tanulói készítették Szalkai Károly festőművész-tanár vezetésével.
Az ősz folyamán elkészült képek erőteljes, lendületes ecsetkezelésű, gazdag színvilágúak, pozitív érzéseket, érzelmeket közvetítenek. A megnyitóünnepségen, az intézmény vezetői és dolgozói hálás szívvel köszönték meg a képeket, majd a megható ünnepség zenei része után az ifjú alkotók:
Bajcsi Nóra, Balogh Petra, Glóner Eszter, Radis Agapi Athanasia, és Tamási Flóra mutatták be műveiket.
Az ünnepség záróakkordjaként festészeti workshop keretében Tamási Flóra előre elkészített, még félkész képét fejezhették be az ünnepség résztvevői. Az ujjuk segítségével pöttyözhettek leveleket egy kopár nyírfaerdőt ábrázoló festményre.

01 (3).jpg01 (2).jpg01 (1).jpg01 (4).jpg01 (5).jpg01 (7).jpg01 (9).jpg01 (8).jpg

2019 november 14-én megrendezésre került hagyományos Rajz, festő- és mintázóversenyünk. A nyolcadik alkalommal megrendezett megmérettetés a követlező eredményekkel zárult:

döntősök.jpg

Festő kategória:

 1.díj    16.  Kocsispéter Panna Róza
Kiváló kompozíció, atmoszférikus téralakítás, amivel beépíti a papír fehér részeit, légiessé, könnyeddé téve az alkotást.”

 1.  díj 4. Zirngast Tünde
  „Jó kompozíció, festői látásmód, ami a drapéria színhasználatában mutatkozik meg elsősorban. Az árnyékokat szépen, színekkel fejezte ki, ami plasztikus értéket adott neki.”

Rajz kategória:

 1. díj  9. Nagy Zsolt
  „Merész, erőteljes kompozíció, egyedi finom felületkezelés. Az elvágott kompozíció nem mindig szerencsés, ez most nem került értékelésre.”
 1. díj 18. Szilvágyi Mária
  „Szép, arányos kompozíció. Külön kiemelve, hogy a paprika felületét nagyon szépen visszaadta. Jó plaszticitás, igényes, egységesen kezelt felület.”
 1. íj 27. Varga Zoé Csenge
  „Szép arányos kompozíció, kifinomult grafikus felületkezelés.”
 1. díj 15. Nagy Zsófia
  „Képies gondolkodás, teljes tónusban alkotás, tömör megfogalmazás, szép drapéria, festői ábrázolás.”
 1. díj 21. Borbély Virág Fruzsina
  „Csak a teafőző szerepel a képen, de az zseniális. Látszik, hogy az eddigi összes tudását beleadta. Eszközhasználatban, anyagszerűségben rendkívül ígéretes munka.”

Szobrász kategória: