facebook_page_plugin

Képzőművészeti tanszak hírei

A Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Megyei Tanulmányi verseny kihirdetője és szervezője 2014/15-ös tanévtől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának 10 fős munkaközössége, melynek vezetője Milanovich Lászlóné.

Tájékoztató a Cziráki rajzversenyről

2020/21

A Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Megyei Tanulmányi verseny kihirdetője és szervezője 2014/15-ös tanévtől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának 10 fős munkaközössége, melynek vezetője Milanovich Lászlóné.

A tagozat az évente megrendezésre kerülő megyei képzőművészeti tanulmányi verseny, szellemi központja. Egységes szemlélettel és művészi elkötelezettséggel végzi a versenyszervezést és a díjkiosztó gálát.

Az idei verseny menete kissé módosult a Covid19 járvány miatt:Cziráky_meghivo_2021_3.jpg

  • 2020. őszén a versenykiírás eljutott az intézményekhez,
  • októbertől a diákok készítették a tablókat, tárgyalkotásokat,
  • a 2021. februári beküldési határidőt módosítottuk március 5-re,
  • március közepén a zsűri értékelte az alkotásokat,
  • április közepétől a befotózott, díjazott munkák az interneten megtekinthetők
  • A díjkiosztó gála tervezett időpontja: június 9-10-én, délután 15:00 illetve,16:00 óra

Annak érdekében, hogy a verseny tehetséggondozói feladata magas szinten megvalósuljon, elengedhetetlen, hogy felvállaljuk annak minden szervezési részletét, egységes, példaértékű színvonalon. Így feladataink közé tartozik a versenytéma kiírása, az alkotások begyűjtése, zsűrizése, az díjazott munkák –az előző években azok kiállítása,- jelenleg, lefényképezése, majd az intézmény honlapján nyilvánossá tétele. A járványtól függetlenül zajlik az oklevelek elkészítése, jutalmak csomagolása. A díjkiosztón tervezzük a beküldött munkák visszaadását az iskoláknak, intézményenként csoportosítva. A verseny arculatát minden évben új meghívóval gazdagítjuk. A hagyományokat tovább örökítve, évente két kiváló pedagógus társunkat, akik több éven keresztül sikeresen készítették fel a tanítványaikat a versenyre, Cziráki Lajos emlékdíjjal jutalmazzuk.

Az idei versenyre 418 diák küldte be pályázatát a megyéből, négy kategóriában, az elsőtől a 13. évfolyamig. A beérkezett munkákból 21 intézmény diákja lett díjazott, 144 –en oklevelet, 11-en, pedig dicséretet kapnak. Jelenleg ők az intézményeiken keresztül már értesültek arról, hogy eredményes alkotók lettek, de a pontos helyezésekért júniusig várniuk kell. A zsűri, amelynek elnöke Borbély Károly egyetemi docens, mesteroktató, festőművész, idén is kiváló munkát végzett, zsűritagként Habóckyné Király Ilona rajztanár és Lázárné Verebes Ilona rajztanár, szaktanácsadó segítette a munkáját.

A júniusra tervezett díjkiosztó rangját az önkormányzat részéről Radnóti Ákos alpolgármester úr, és Rózsavölgyi László képviselő úr megtisztelő jelenléte fogja emelni, akik a fővédnökséget vállalják minden tanévben a verseny felett.

A fotókat dr.habil Tolnay Imre készítette.

http://tanulmanyiversenyek.hu/verseny/cziraki-lajos-komplex-kepzomuveszeti-megyei-tanulmanyi-verseny

Győr, 2021. április 20.

Milanovich Lászlóné
Képzőművészeti tagozatvezető

Képgaléria a 2021-es pályaművekkel:

RaFeMi IX. 2020. november 5.

Szeretsz rajzolni, festeni és mintázni? 7.-8. osztályos vagy? Érdekel a képzőművészet? Most kipróbálhatod magad, hogy versenyhelyzetben mit tudsz! A versenyzőket, az ország egyik legjobb művészeti intézményének tanárai értékelik és jutalmazzák. Értékes nyereményekkel és hasznos tapasztalatokkal lehetsz gazdagabb!

Töltsd le a honlapunkról a jelentkezési lapot már most!!!Fontos, hogy a jelentkezés az I. rajz/ festés és a II. mintázás versenykategóriákra csak együtt lehetséges!

A Covid19 miatt az intézmény nem fogadhat külsős diákokat, ezért idén az otthon elkészített, fotón beküldött munkákat várjuk.

Az I. feladat: otthon készített csendéletrajz, vagy csendélet festmény

Az otthon megrajzolt/megfestett, A/3-as méretű képen szerepeljen: 1 kisméretű szögletes tárgy, (pl. teás doboz, felirat nélkül) 1-2 hengeres tárgy, (pohár, üveg, vagy agyag korsó, (felirat, minta nélkül), 1-2 természeti forma, (őszi gyümölcsök, termések). A csendélet tetszőleges színű drapériával leterített alapon, drapériás háttér előtt, oldalmegvilágításban készüljön.

A rajzolt kép készülhet bármilyen fekete-fehér technikával, (grafit, szén, vagy kréta) a festett kép bármilyen színes technikával.

A feladatot 2 munkafázis fotóval kell dokumentálni, + a kész munkát 1 fotón beküldeni. A 3 fotóval kapcsolatban kérjük, hogy torzítás nélküli,  manipuláció mentes, és jó felbontású, jpg. legyen!

A II. feladat témája a csigaház, annak megformázása 3D-ben.

(éticsiga, tengericsiga) A plasztika, (szobor)  készülhet bármilyen anyagból. (pl: agyagból, gyurmából, papírmaséból, újrahasznosított anyagokból) Minimum:10x10x10 cm-es, maximum 15x15x15 cm
A feladatot 2 munkafázis fotóval kell dokumentálni. Ezzel együtt a kész munka 3 oldalról (elöl-oldal-és felülnézetből) készült fotóját is kérjük beküldeni. A fotókkal kapcsolatban kérjük, hogy torzítás, manipuláció mentes, és jó felbontású jpg legyen! A jó minőségű képek készítését nagyban segíti, ha természetes, nappali megvilágítás mellett fotózunk.

Mindkét feladat fotóit (összesen: 8 fotót) együtt, a versenyző nevével ellátott fájlnévvel, jpg formátumban kérjük megküldeni 2020. november 5-én, éjfélig a
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. A tárgyba és a levélbe is kérjük beírni a versenyző nevét.

A beküldött, díjazott munkákat az iskolai honlapon tesszük közzé, a munkák részletes zsűrileírásával együtt. A díjkiosztóról a verseny után, legkésőbb november12-ig, értesítjük az érintetteket.

A Nyílt napi videóban iskolánk szakmai munkáját, a műtermek világát mutatjuk be szakonként. A felvételi eljárásról is itt  tájékozódhatnak.
A Nyílt nap videóanyaga november 5-től lesz elérhető az iskola honlapján:
http://www.tanceskepzo.hu/

Joomla templates by a4joomla