facebook_page_plugin

Képzőművészeti tanszak hírei

RaFeMi IX. 2020. november 5.

Szeretsz rajzolni, festeni és mintázni? 7.-8. osztályos vagy? Érdekel a képzőművészet? Most kipróbálhatod magad, hogy versenyhelyzetben mit tudsz! A versenyzőket, az ország egyik legjobb művészeti intézményének tanárai értékelik és jutalmazzák. Értékes nyereményekkel és hasznos tapasztalatokkal lehetsz gazdagabb!

Töltsd le a honlapunkról a jelentkezési lapot már most!!!Fontos, hogy a jelentkezés az I. rajz/ festés és a II. mintázás versenykategóriákra csak együtt lehetséges!

A Covid19 miatt az intézmény nem fogadhat külsős diákokat, ezért idén az otthon elkészített, fotón beküldött munkákat várjuk.

Az I. feladat: otthon készített csendéletrajz, vagy csendélet festmény

Az otthon megrajzolt/megfestett, A/3-as méretű képen szerepeljen: 1 kisméretű szögletes tárgy, (pl. teás doboz, felirat nélkül) 1-2 hengeres tárgy, (pohár, üveg, vagy agyag korsó, (felirat, minta nélkül), 1-2 természeti forma, (őszi gyümölcsök, termések). A csendélet tetszőleges színű drapériával leterített alapon, drapériás háttér előtt, oldalmegvilágításban készüljön.

A rajzolt kép készülhet bármilyen fekete-fehér technikával, (grafit, szén, vagy kréta) a festett kép bármilyen színes technikával.

A feladatot 2 munkafázis fotóval kell dokumentálni, + a kész munkát 1 fotón beküldeni. A 3 fotóval kapcsolatban kérjük, hogy torzítás nélküli,  manipuláció mentes, és jó felbontású, jpg. legyen!

A II. feladat témája a csigaház, annak megformázása 3D-ben.

(éticsiga, tengericsiga) A plasztika, (szobor)  készülhet bármilyen anyagból. (pl: agyagból, gyurmából, papírmaséból, újrahasznosított anyagokból) Minimum:10x10x10 cm-es, maximum 15x15x15 cm
A feladatot 2 munkafázis fotóval kell dokumentálni. Ezzel együtt a kész munka 3 oldalról (elöl-oldal-és felülnézetből) készült fotóját is kérjük beküldeni. A fotókkal kapcsolatban kérjük, hogy torzítás, manipuláció mentes, és jó felbontású jpg legyen! A jó minőségű képek készítését nagyban segíti, ha természetes, nappali megvilágítás mellett fotózunk.

Mindkét feladat fotóit (összesen: 8 fotót) együtt, a versenyző nevével ellátott fájlnévvel, jpg formátumban kérjük megküldeni 2020. november 5-én, éjfélig a
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre. A tárgyba és a levélbe is kérjük beírni a versenyző nevét.

A beküldött, díjazott munkákat az iskolai honlapon tesszük közzé, a munkák részletes zsűrileírásával együtt. A díjkiosztóról a verseny után, legkésőbb november12-ig, értesítjük az érintetteket.

A Nyílt napi videóban iskolánk szakmai munkáját, a műtermek világát mutatjuk be szakonként. A felvételi eljárásról is itt  tájékozódhatnak.
A Nyílt nap videóanyaga november 5-től lesz elérhető az iskola honlapján:
http://www.tanceskepzo.hu/

A Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Megyei Tanulmányi verseny kihirdetője és szervezője 2014/15-ös tanévtől a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozata, melynek vezetője Milanovich Lászlóné.

A tagozat munkaközösége az évente megrendezésre kerülő megyei képzőművészeti-verseny szellemi központja. Egységes szemlélettel és elkötelezettséggel tudja a versenykiírást a versenyszervezést és a jutalmazást, díjkiosztó és kiállításmegnyitó gálát megvalósítani. Az ehhez kért támogatásokat jutalomkönyvek vásárlására, a díjazottak művészeti eszközökkel való jutalmazására, a zsűri honorálására, az oklevelek nyomtatására fordítottuk. Mindezek 2020. március 5-6-án, kerültek kiosztásra.

A verseny menete:

  • 2019 őszén a verseny kiírása, eljuttatása az intézményekhez,
  • szeptembertől január végéig: a diákok elkészítik a munkákat,
  • februári beküldési határidővel a munkák beküldése,
  • február közepe: a független zsűri értékeli az alkotásokat,
  • március 5-6. díjkiosztó gála és kiállítás megnyitó.

Annak érdekében, hogy a verseny tehetséggondozói szándéka magas szinten működhessen, elengedhetetlen, hogy felvállaljuk annak minden szervezési részletét egységes, példaértékű színvonalon. Így feladataink közé tartozik a verseny téma kiírása, az alkotások begyűjtése, zsűrizése, az díjazott munkák felcímkézése, keretezése, installálása, oklevelek elkészítése, jutalmak csomagolása, átadása a díjkiosztón. Az egy hónapos kiállítás után a munkák leszedése, a munkák átadása az iskoláknak, csoportosítva. A verseny szervezőjeként már az első évben új arculati tervet adtunk az egész képzőművészeti versenynek, oklevelek, meghívók, emléklapok tekintetében.
meghivo_2020_Page_1.jpgmeghivo_2020_Page_2.jpg

A hagyományokat tovább örökítve, évente két kiváló pedagógus társunkat, akik több éven keresztül sikeresen készítették fel a tanítványaikat a versenyre, Cziráki Lajos emlékdíjjal jutalmazzuk. Idén Habóczkyné Király Ilona és Schmidel Bernadett vehette át az emléklapot és az ajándékkönyvet.

Az idei versenyre 418 diák küldte be pályázatát a megyéből, négy kategóriában, az első évfolyamtól a 13. évfolyamosokig. A beérkezett munkákból 178 oklevélre és 18 dicséretre jogosult művet választott ki a zsűri, amelynek elnöke Borbély Károly egyetemi docens, mesteroktató volt. Zsűritagként: Habóckyné Király Ilona rajztanár és Lázárné Verebes Ilona rajztanár, szaktanácsadó segítette a munkáját. A márciusi díjkiosztó rangját az önkormányzat részéről hangsúlyossá tette Radnóti Ákos alpolgármester úr, és Hajtó Péter képviselő úr megtisztelő jelenléte, akik a fővédnökséget vállalták a verseny felett.

A verseny internetes megjelenései:
Versenykiírás, Győr+ média, Sopron média, Tánc- és Képző - Facebook

"A rajzolás mindenfajta ábrázolás lelke és forrása, s minden tudomány gyökere. Aki olyan eredményeket ért el, hogy rajzolni tud, annak azt mondom, hogy a legértékesebb kincs birtokába jutott." - Buonarroti Michelangelo

Győr, 2020. március 27.                                   Milanovich Lászlóné
                                                                   Képzőművészeti tagozatvezető
Támogatóink:

Győr-LOGO-új.jpg whb.jpg  
Rómerfl.jpg  

TEHETSÉGGONDOZÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Joomla templates by a4joomla