facebook_page_plugin

Táncművészeti tanszak hírei


2017. március 11-12-én iskolánk rendezi a VII. Országos Klasszikus balett- és Modern tánc versenyt!

A kötelező versenyszámok iskolánk balett termeiben 2017. március 11-én,
a döntők, és az eredményhirdetéssel, díjkiosztással együtt tartott gálaműsor
2017. március 12-én a győri Richter-teremben kerül megrendezésre.
 

A jelentkezési lapokat word(docx) és pdf formátumban letölthetik: 

A kitöltött, lepecsételt jelentkezési lapot a lapon is megtalálható email címre:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

A verseny kötelező koreográfiáinak letölthető kép- és hanganyagai (kattints!):

Friss infók itt a honlapon valamint a verseny részére létrehozott
Facebook esemény oldalán találhatók hamarosan!
 

Tisztelt Szülők, Kedves Érdeklődők !


2017. március 11-12-én iskolánk rendezi meg a VII. Országos Klasszikus Balett és Modern Tánc Versenyt. Az ország táncművészeti szakgimnáziumainak mintegy 70 rendkívül tehetséges diákja mutatja meg a szakmai zsűrinek tudását. Szombaton az intézmény balett termei adnak otthont a kötelező versenyszámoknak. Vasárnap aztán reggeltől késő délutánig a Richter Terem színpadán folytatódik a versengés. Több korcsoportban szóló, duó, és csoportos kategóriában adják elő az ifjú művészek produkcióikat.


Hat órától aztán a nagyközönség számára is nyilvánossá válik a verseny. Egy nagyszabású gálaműsor keretében a legjobbak ismét színpadra léphetnek. Ekkor kerül sor a díjátadó ceremóniára is. Nem elkiabálva semmit, várhatóan szép számmal lesznek közöttük saját tanítványaink is.


Szeretnénk, ha Önök közül minél többen ellátogatnának erre a gálaelőadásra! Egy igazán kellemes esti programot kínálunk, melyen iskolánk tanulói családtagjaikkal együtt szoríthatnak diáktársaik sikeréért. Nem utolsó sorban motiválni is kívánjuk a gyerekeket azáltal, hogy maguk előtt láthatják azt, hogy pár éven belül hová érhetnek el ők is szorgalmas munkájukkal.


Az előadás egy jelképes árú, 1000 Ft-os támogatói jeggyel tekinthető meg. A befolyt összeget tanulóink fellépéseire, versenyeztetésére kívánjuk fordítani. Kérem Önöket, hogy gyermekük osztályfőnökénél jelezzék jegyigényüket! Természetesen, ha maradnak jegyek, akkor az előadás előtt a helyszínen is megvásárolhatóak lesznek.
Legyenek a vendégeink!

Richter Terem,  2017. március 12. 18.00-20.30

Hotova Éva
tagozatvezető
Derczó Tibor
intézményvezető


Kedves Szülők, Tisztelt Érdeklődők!
 

Intézményünk, a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium hosszú évek óta várja karácsony közeledtével a város és a környék óvodásait, kisiskolásait, tanítványaink hozzátartozóit és más érdeklődőket is egy-egy ünnepi mesebalett előadással.
A korábbi esztendők Diótörő darabjai után idén egy új produkcióval szeretnénk megörvendeztetni kicsiket-nagyokat egyaránt!

A „Rudi megmenti a karácsonyt” című műsorunk ötlete Sebestyén Bálint, a Győri Balett táncosa, iskolánk tanára fejéből pattant ki. A koreográfiák elkészítésében, a szerepek betanulásában pedig ott segédkezik szinte valamennyi balettmesterünk. Erre szükség is van, hiszen terveink szerint a rendkívül látványos darabban több mint 140 tanítványunk lép majd színpadra.
A történet könnyen érthető, ebben végig narráció is segíti a nézőt. A zenék fülbemászóak, a mozgás magával ragadó, lendületes. Az előadás díszleteit képzőművész növendékeink készítették.
Anélkül, hogy minden titokról fellebbentenénk a fátylat, álljon itt a mű rövid tartalma:

Rudi - rövid beharangozó:

            Karácsonyt váró mesebalett, melyben Rudi a kis szánhúzó rénszarvas kísérletet tesz az ünnep megmentésére.

A karácsonyi várakozás, készülődés közben kapja a rossz hírt Rudi, két barátjától Lalaktól és Baraktól, hogy a Télapó megbetegedett. Főhősünk úgy gondolja, hogy ez azért történhetett meg a Nagyszakállúval, mert ő soha nem kap ajándékot karácsonyra.  Rudi kitalálja a megfelelő gyógymódot !  Elmegy  a Föld különböző országaiba az ott élő  népektől segítséget kérni, hogy  ők egy-egy  rájuk jellemző tánccal és  karácsonyi dísszel lepjék meg a Télapót! Megannyi kalandot követően a darab végére kiderül, hogy meggyógyul-e a beteg, és megtartják-e a Karácsonyt.

 

Kialakult a darab előadásainak „menetrendje” is:

- december 15. jótékonysági fellépés az Audi-iskolában (zártkörű)
- december 17-18. 16 órai és 18 órai, a nagyközönség számára is nyílt előadások a PÁGISZ ÁMK 250 fő befogadására alkalmas színháztermében

- december 19. délelőtt előadások óvodai csoportok számára a Vaskakas Művelődési Központban

Jegyáraink is a régiek maradtak, hiszen azt szeretnénk, hogy minél többen osztozhassunk a közös ünnep felemelő pillanataiban!
A belépő ára tehát 2000 Ft lesz.
 

Várjuk Önöket előadásainkon!

Győr, 2016. október 3.

 

Hotova Éva                                                                              Derczó Tibor

balett-tagozatvezető                                                             intézményvezető

Joomla templates by a4joomla