facebook_page_plugin

Főoldal

Pályaalkalmassági tájékoztató - Tánc tagozat (középiskolások) 

2022. február 26. szombat 9-14 óráig

Pályaalkalmassági vizsgálatunk helyszíne az iskola.
Győr, Szabolcska Mihály utca 5.
Az alkalmassági vizsgálat időpontja:
2022. február 26. szombat 9 órai kezdettel.
Érkezés 8.30-tól lehetséges.


MEGFELELŐ ÖLTÖZET:
Balett dressz (pasztell vagy fekete színben)
Balett harisnya (barack vagy rózsaszín)
Gyakorló cipő (puha balettgyakorló)
Zokni
Melegítő

A VIZSGÁLAT FOLYAMATA:
1. Bemutatkozás, testalkat megtekintése
2. Alkati adottságok felmérése (PL. tágság, ízületek lazasága, hajlékonyság, hát ereje, lábfej formája, ugrás, ritmusérzék)
3. Klasszikus balett tudás felmérése - Papp-Csernyi Mariann mesternő vezetésével, 45 perces balett óra keretében, zongorakísérettel.
4. Modern tánc technikák ismeretének felmérése Gyenge-Horváth Vanessza mesternő vezetésével, 30 perces tréning keretében, zenei kísérettel.
5 Improvizáció adott zenére

TOVÁBBI MEGFIGYELT TERÜLETEK:
- Megfelelő testtartás
- Izomtónus, inak rugalmassága
- Muzikalitás
- Koordinációs készség
- Nyitottság
- Rugalmasság
- Gyorstanulás, mozgások gyors másolásának képessége
- Született mozgáskészség
- Táncszakmai előképzettség
- Meglévő táncszakmai ismeretek mértékének felmérése

A pályaalkalmassági felmérés időtartama miatt kérjük, hogy a felvételiző diákok hozzanak magukkal szükséges enni-és innivalót, mivel az iskolai büfé zárva lesz.

 

Pályaalkalmassági tájékoztató - Képzőművész tagozat

Időpont: 2022. február 26. szombat 9 órától
Érkezés 8.30-tól lehetséges

A tanulók hozzanak magukkal:

 • A/3-as rajztábla (lehetőség szerint)
 • A/3-as rajzlapok (fehér, dipa)
 • Rajzeszközök (grafitceruza, HB-s, 2B-s, radír)
 • Rajzcsipesz
 • Mappa, az alábbiak szerinti tartalommal, (olvashatóan aláírt, saját alkotásokkal)

Mappa tartalma:(otthon készült munkákból, amik a helyszínen maradnak):

 1. Belső tér (szobabelső) (A/3-as méret, grafit ceruza)
 2. Önarckép tükörből (A/3-as méret, grafitceruza)
 3. Színes csendélet (A/3-as méret, szabadon választott technikával, pl: akvarell, tempera, pasztell)

A felsorolt alkotások a felvételi helyszínén maradnak! Kérjük, ne fotóról másolt képeket hozzanak, mert azokat a Felvételi Bizottság figyelmen kívül hagyja!

 1. Maximum 5 db saját alkotás, szabadon választott technikával, maximum A/3-as méretben, melyek tükrözik a tanuló érdeklődését. Pl: plakát, illusztráció, festmény, képregény, grafika, stb. A térbeli művekről fotó elegendő.  Ezeket a munkákat nem kell itt hagyni!

Helyszíni felvételi feladat:   

 1. Portrérajz. A/3-as méretben, élő modellről, grafitceruzával. (2x45 perc, 15 perc szünet)
 2. Mappa bemutatása

A pályaalkalmassági vizsgálat menetrendje:

8.30 – - Regisztráció (adatok egyeztetése + otthon készült 1., 2., 3. számú munka leadása)

9.00-9.15- Tájékoztató a feladatról

9:15-10:00-ig, (15p szünet), 10:15- 11.00-ig- Helyszíni felvételi feladat rajzolása

11:00-13:00-ig- Mappa bemutatása

A pályaalkalmassági felmérés több csoportban történik.

A felvételizők számától függően a fentiektől eltérően egész napos beosztás is lehetséges, melyről előzetes értesítést kapnak.

Kérjük, hogy a felvételiző diákok hozzanak magukkal enni- és innivalót.

A helyben készült feladatok és a mappa együttesen adja
a felvételi alkalmassági vizsgálat eredményét.

 

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA,
SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
9023 Győr, Szabolcska Mihály u. 5-6.
Tel.: 96/513-600

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
OM azonosító: 030725

Intézményvezető: Derczó Tibor, tel.: 96/513-601
Pályaválasztási felelős: Birgés Melinda, tel.: 96/513-603 (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
A 2022/2023. tanévben indítható osztályok:

Tanulmányi terület
megnevezése

Képzési idő

Felvehető létszám

Osztályszám

Tanulmányi terület kódja

Művészetek

 

 

   

Táncos II.
(Klasszikus balett-táncos)

   8/4 év

8

1

0011

Táncos II.
(Kortárs-modern táncos)

5 év

8

0012

Képző- és iparművészeti
munkatárs (Festő)

5 év

6

1

0021

Képző- és iparművészeti
munkatárs (Művészeti grafikus)

5 év

6

0022

Képző- és iparművészeti
munkatárs
(Mozgókép- és
animációtervező)

5 év

6

0023

Táncművészeti képzés

Az iskola táncművészeti tagozatán professzionális klasszikus balett-táncos, valamint kortárs-modern táncos képzés folyik (1-4. évfolyam előkészítő, 5-12. évfolyam klasszikus balett szakképzés, 9-13. évfolyam kortárs-modern tánc szakképzés). Magas óraszámban klasszikus balettot tanulnak a diákok, amely modern balett tanításával egészül ki. Fejlődésüknek megfelelően vesznek részt Bevezetés a tánctörténetbe, Klasszikus balett, Spicc, Kortárs-modern technikák, Kreatív módszerek, Zeneismeretek, Képességfejlesztés, Színészmesterség, Klasszikus pas de deux, Repertoire, Néptánc, Anatómia, Tánctechnikai specializáció tanulásában.

A sikeres érettségi és szakmai vizsga után Táncos II. (Klasszikus balett-táncos v. Kortárs-modern táncos) szakképesítést kapnak a diákok.

Táncos II. (Klasszikus balett-táncos) (Azonosítószám: 4 0215 09; Iskolai kódszáma: 0011)

A klasszikus balett táncos, olyan egyetemes műveltséggel, magasfokú mozgáskultúrával, tánctechnikai tudással és előadói képességgel rendelkező művész, aki táncegyütteseknél, színházi tánckarokban végzi művészeti tevékenységét, szóló vagy kartáncosi feladatkörben. A táncművészet régi és új alkotásait képes a saját egyéniségével gazdagítva interpretálni a közönség számára.

Táncos II. (Kortárs- modern táncos) (Azonosítószám: 4 0215 09; Iskolai kódszáma: 0012)

 A kortárs-modern táncos tevékenységét a kortárs-modern tánc, a színpadi tánc területén fejti ki és hazai, illetve külföldi környezetben gyakorolja. Balett-társulatoknál, kortárs-modern együtteseknél, táncszínházi társulatoknál, valamint egyéb színházaknál végezheti művészeti tevékenységét, illetve munkát vállalhat az amatőr táncművészeti élet színterein is.

Képzőművészeti képzés

A képzőművészeti tagozaton az 5 éves képzés a mesterségbeli tudás megtanítására, a klasszikus képző-és iparművészeti alapozásra, képzőművészeti továbbtanulásra, illetve festő, művészeti grafikus, mozgókép- és animációtervező szakirányú felkészítésre vállalkozik. A diákok főbb szakmai alaptárgyai: Művészettörténet, Rajz, festés, mintázás, Anyagismeret, Tervezés és gyakorlat, Szakelmélet, Szakgyakorlat, Prezentáció, Szakmai idegen nyelv.

A sikeres érettségi és szakmai vizsga után Képző- és iparművészeti munkatárs (Festő v. Művészeti grafikus v. Mozgókép- és animációtervező) szakképesítést kapnak a diákok.

Képző- és iparművészeti munkatárs (Festő) (Azonosítószám: 4 0213 01; Iskolai kódszáma: 0021)

A festő széleskörű rajzi- és képi tudással, művészettörténeti, festészettörténeti és technológiai ismeretekkel rendelkező szakember, aki a festészet különböző feladatait tervezői szemlélettel és/vagy alkotó módon valósítja meg. Önálló vagy alkalmazott festészeti tevékenységét önállóan vagy alkotócsoportban, saját műhelyében végzi. Munkája során információkat, inspirációs anyagot gyűjt, terveket, vázlatokat, modelleket készít. Munkáját digitálisan dokumentálja. (Terv)pályázaton vesz részt, pályázati munkáját, szakmai munkásságát digitális prezentációval be tudja mutatni vagy portfólióval bemutatja. Megrendelőivel és szakmai partnereivel tartja a kapcsolatot, munkáját archiválja. Kiállítást rendez, szakmai munkájának installálását a hely, illetve a kiállítási koncepcióhoz igazítja.

 

Képző- és iparművészeti munkatárs (Művészeti grafikus) (Azonosítószám: 4 0213 01; Iskolai kódszáma: 0022)

 A művészeti grafikus manuális alkotó eljárásokkal és digitális grafikus technikák alkalmazásával dolgozó szakember, akinek tervezői szemléletét széleskörű rajzi, művészet- és grafikatörténeti ismeretei egészítik ki. Szakmai tevékenységét munkacsoportban – tervezőstúdióban, reklámügynökségnél, könyv- és lapkiadónál, illetve egyéb kereskedelmi és kulturális intézménynél –, vagy saját vállalkozásában végzi. Nyomdai, online és offline, valamint dekorációs felhasználásra grafikai terveket készít, melyeknek a technikai feldolgozáshoz szükséges előkészítését is elvégzi. Könyv, újság, egyéb nyomtatványok, online anyagok tipográfiai tervét készíti el, logót, arculatot, reklámkampány vizuális elemeit tervezi meg, manuális és digitális eszközökkel illusztrál, hirdetést, csomagolást tervez, autonóm alkotást készít.

Képző- és iparművészeti munkatárs (Mozgókép- és animációtervező) (Azonosítószám: 4 0213 01; Iskolai kódszáma: 0023)

 A mozgókép- és animációtervező a mozgókép, videófilm, rajzfilm és számítógépes animáció területén végez tervező, fejlesztő, kivitelező és alkotómunkát. Különböző mozgóképi technikákkal (hagyományos vagy digitális 2D és 3D animációval, videótechnikával) készülő, különböző célú szerzői, vagy alkalmazott filmek stábjának közreműködője, játékfejlesztő, vagy utómunka stúdió munkatársa. Jó kézügyességgel, térlátással és rajzkészséggel rendelkezik. Vizuális előkészítő és tervező, gyártástervező, animációs rajzoló, bábkészítő, báb-animátor, 3D modellező és animátor, segédoperatőr, számítógépes utómunka és vizuáliseffekt-készítő feladatát egyaránt képes önállóan vagy csapatmunkában megvalósítani, saját vagy hozott forgatókönyv alapján.

Felvételi követelmények

Táncművészeti képzés

A 20/2012 (VIII.31.) A nevelési és oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló EMMI rendelet 27. §-nak (2)-(5) bekezdése alapján iskolánk művészeti tanulmányi területen hirdet felvételt a 9. évfolyamra. Az (5) bekezdés alapján a központi írásbeli felvételi eredménye mellett, további képességek, készségek meglétét is vizsgálja. A képességek, készségek vizsgálata az általános felvételi eljárás időszakában történik.

Felvételi követelmények; az elbírálás, a rangsorolás módja:

 • Központi írásbeli vizsga magyar nyelvből és matematikából. A figyelembevétel aránya: 67% (m 100 pont).
 • Az SNI tanuló a szakértői véleményben leírtak alapján a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolától kérheti a központi írásbeli vizsga alóli felmentését.
 • Alkati-fizikai alkalmassági vizsgálat, amely a ritmus- és stílusérzék, mozgásmemória, muzikalitás, koordinációs készség vizsgálatából áll, valamint felméri az előképzettsé A klasszikus balett-táncos szak a 8 évfolyamos általános iskola 5. évfolyamától a szakgimnázium 12. évfolyamáig tart. Becsatlakozási lehetőség előképzettség megléte mellett a 9. évfolyamra történhet. A kortárs-modern táncos szakképzés 5 évfolyamos. Becsatlakozási lehetőség a 9. évfolyamra történhet. Előképzettség szükséges.
 • A 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi tanulmányi eredménye magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából, idegen nyelvből és egy választott természettudományos tantárgyból (kémia, fizika, földrajz, biológia). A figyelembevétel aránya: 33% (max. 2x5x5, azaz 50 pont).
 • Pontazonosság esetén a központi felvételi dolgozat eredménye dön
 • Tantárgyi mentesség esetén a másik központi írásbeli vizsgatárgy pontszámait kettőzzük meg.

Képzőművészeti képzés

A 20/2012 (VIII.31.) A nevelési és oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló EMMI rendelet 27. §-nak (2)-(5) bekezdése alapján iskolánk művészeti tanulmányi területen hirdet felvételt a 9. évfolyamra. Az (5) bekezdés alapján a központi írásbeli felvételi eredménye mellett, további képességek, készségek meglétét is vizsgálja. A képességek, készségek vizsgálata az általános felvételi eljárás időszakában történik.

Felvételi követelmények; az elbírálás, a rangsorolás módja:

 • Központi írásbeli vizsga magyar nyelvből és matematikából. A figyelembevétel aránya: 67% (m 100 pont).
 • Az SNI tanuló a szakértői véleményben leírtak alapján a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolától kérheti a központi írásbeli vizsga alóli felmentését.
 • Képességvizsgálat (manuális készség, kreativitás, látásmód): helyszíni rajzként egy portrét kell készíteni modellről, A3-as méretben, grafit technikával; kreatív feladat teljesítése; továbbá az otthon készült rajzok (egy mappában, névvel ellátva: belső tér grafit, önarckép tükörből grafit, színes csendélet szabadon választott technikával, egyéb saját alkotások) kerülnek elbírálásra.
 • A 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi tanulmányi eredménye magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából, idegen nyelvből és egy választott természettudományos tantárgyból (kémia, fizika, földrajz, biológia). A figyelembevétel aránya: 33% (max. 2x5x5, azaz 50 pont)
 • Pontazonosság esetén a központi felvételi dolgozat eredménye dönt.
 • Tantárgyi mentesség esetén a másik központi írásbeli vizsgatárgy pontszámait kettőzzük meg.

A pályaalkalmassági vizsgálatok időpontja: 2022. február 26. (szombat) 9:00

A PÁLYAALKALMASSÁGI VIZSGÁLATOKRA KÜLÖN MEGHÍVÓT NEM KÜLDÜNK.

Az elkészült lemezek átadása nagyrészt megtörtént.
A hiányzók és a hét végéig személyesen el nem ért megrendelők(diákok) az elkészült lemezeket a gazdasági irodában tudják átvenni.
A lejátszással kapcsolatban többször problémát jeleztek a szülők, többnyire a 4K-s lemezeket érintőleg.
A felmerült problémákra három megoldási lehetőség van:
- A hibásan megírt, vagy az otthoni eszközökkel nem lejátszható lemezeket térítésmentesen cseréljük.
A korábban kapott lemezeket, ha azok nem hibásak, nem kell visszaadni.
Később még lejátszható lehet..
A 4K-s verziót a könnyebben lejátszható HD-re, vagy a régi, kisebb felbontású pal-DVD videóformátumot tartalmazó lemezre (papírtokban) cseréljük, ami akár a húszéves lejátszókban is elindul. Segítene a visszaküldéskor jelezni, hogy milyen eszközben próbálták lejátszani. Előre is köszönöm!

- A nem hibás lemezekről az előadás mp4 állománya pendrájvra másolható, úgy is lejátszható számítógépen, médialejátsztóban, okos TV-n.. (A 4K-s verzió a 4K-ra képes, 6-7 évnél fiatalabb eszközökön) Számítógépen az ingyenes, friss VLC player és a MediaPlayer Classic (MPC-HC) lejátszókkal teszteltem a filmeket, 8 éves irodai számítógépen. 
 - Igazgató úr engedélyével mind a négy előadás filmjét elérhetővé tettük a Videotoriumos oldalunkon. Online is megtekinthetők hd minőségben:

Rudi megmenti a karácsonyt 2021. december 20. hétfő 15 órai előadás

Rudi megmenti a karácsonyt 2021. december 20. hétfő 17:15 órai előadás

Rudi megmenti a karácsonyt 2021. december 21. kedd 15:00 órai előadás

Rudi megmenti a karácsonyt 2021. december 21. kedd 17:15 órai előadás


Türelmüket köszönve:

Süveges Szabolcs
rendszergazda

Joomla templates by a4joomla