facebook_page_plugin

És olvasni is kell, és írni is... Főként, ha szívből jön. Ezt jól tudják iskolánk tanítványai, akik a „Mondjuk el kortársban” – Kortárs Magyar Versfesztiválon szép eredményekkel vettek részt.
A versenyt a RÉV Színház és a Generációk Háza Művelődési Központ szervezte 2019. április 24-én. 7-12. évfolyamos győri diákok jelentkezhettek két kategóriában: a versmondók 2-2 kortárs alkotással készültek, a versírók pedig saját műveiket mutatták be a programon.

Versmondásért bronz minősítést kapott:
Ágoston Dóra és Zajácz Violetta 9. osztályos tanuló.

Versírásért bronz minősítést kapott:
Horváth Emma, 9. osztályos tanuló.

A versenyen részt vett még Szabó Viktória, Kmetti Luca és Zsidek Dóra.

(Idézet: Kányádi Sándor)

verselok.jpg
A képen: Zsidek Dóra, Ágoston Dóra, Szabó Viktória, Horváth Emma, Kmetti Luca

Március 11-én a Győri Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola által szervezett szövegértési versenyen iskolánk tanulói szép eredménnyel szerepeltek.

Szlobodnik- Rampasek Réka (2. osztály) első helyezést ért el.
Pusztai Panna (3. osztály) harmadik helyezést ért el.
Sarkadi Emőke (5. osztály) első helyezést ért el.
A versenyen részt vett még Vocskó Virág Julianna (4. osztály), Kocziha Liza Boróka (5. osztály), Kovács Gréta (7. osztály) és Kmetty Maja (7. osztály).

DSC00731.JPG
(Képen balról jobbra: Szlobodnik-Rampasek Réka, Pusztai Panna, Vocskó Virág Julianna, Kocziha Liza Boróka, Sarkadi Emőke, Kovács Gréta, Kmetty Maja)

             -

  „Álmos bóbiták

  ékesítik az estét.

  Tudják sorsukat.”

(Szabó Viktória)

A Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma versíró pályázatot hirdetett középiskolás diákok számára.
Szabó Viktória 9. osztályos tanuló a japán költészet egyik jellegzetes versformájának tisztelője. Haikucsokorral nevezett a versenyre, részvételéért oklevelet kapott.

A versenyen elért helyezésekhez és a sikeres pályázathoz garatulálunk!

Joomla templates by a4joomla