facebook_page_plugin

Iskolánk idén digitális felületen kezdi tájékoztatását mindazoknak, akik érdeklődnek az általános iskola, a középiskolai képző-, és táncművész képzés iránt.

Elsőként tekintsék meg Derczó Tibor, iskolánk intézményvezetője ismertetőjét.

dt.jpg
(A videó a képre kattintva indul az Oxigén Média oldalán.)

Elsőként leendő első osztályos diákjainkak mutatkozunk be.
A jövőre érkező elsősöknek, hozzátartozóknak és minden érdeklődőnek készült videóban megismerhetik a leendő osztályfőnököt, balettmesterüket, intézményvezetőnket.
Bepillanthatnak az alsós évfolyamok balett-, és tantermi hétköznapjaiba. Megismerhetik az iskolánkban folyó oktatás különlegességeit, értékrendjét.
Tájékoztatást kapnak a januári felvételi alkalmassági vizsgálat pontos időpontjáról és rendjéről is.
A videó a nyitóképe kattintva a Youtube felületén tekinthető meg.
Nyitókép 2020.jpg
Nyitott kapuk napja 2020 leendő első osztályosoknak - VIDEOTORIUM
Alternatívaként a film a Videotoriumon is elérhető.


A folytatásban bemutatkoznak képzőművész tanáraink, ismertetve a festő, szobrász és grafika szakirányok tudnivalóit.
bemut.jpg
(A videó a képre kattintva indul az iskola Youtube csatornáján)

Pályaalkalmassági vizsgálat - Képzőművész tagozat

Helyszín: Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános iskola, Szakgimnázium,  Technikum és Kollégium

9023 Győr, Szabolcska Mihály utca 5.

Időpont: 2021. február 27. szombat 9:00

  A  tanulók hozzanak magukkal:

 • A/3-as rajztábla (lehetőség szerint)
 • A/3-as rajzlapok (fehér, dipa)
 • Rajzeszközök (grafitceruza, HB-s, 2B-s, radír)
 • Rajzcsipesz
 • Mappa, az alábbiak szerinti formában és tartalommal: egy A/3-as méretre hajtott rajzlap legyen a mappa, amire a felvételiző ráírja a nevét, ebben maradnak a leadott, olvashatóan aláírt, saját alkotások.

Mappa tartalma: (otthon készült munkákból áll, amik a helyszínen maradnak):

 1. Belső tér – szobabelső (A/3-as méret, grafit ceruza)
 2. Önarckép tükörből (A/3-as méret, grafit ceruza)
 3. Színes csendélet (A/3-as méret, szabadon választott technikával, pl: akvarell, tempera, pasztell)

Kérjük, ne fotóról másolt képeket hozzanak, mert azokat a Felvételi Bizottság figyelmen kívül hagyja! A felsorolt alkotások a felvételi helyszínén maradnak!

 1. Maximum 5 db saját alkotás, szabadon választott technikával, maximum A/3-as méretben, melyek tükrözik a tanuló érdeklődését. Pl: plakát, illusztráció, festmény, képregény, grafika, stb. A térbeli művekről fotó elegendő. Ezeket a munkákat nem kell itt hagyni!

Helyszíni felvételi feladat:   

 1. Portrérajz. A/3-as méretben, élő modellről, grafit ceruzával. (2x45 perc, 15 perc szünet)
 2. Mappa bemutatása

A pályaalkalmassági felmérés előre láthatólag csoportbontásban történik, amíg az egyik csoport rajzol, addig a másik bemutatja a mappáját. Ezért kérjük, hogy a felvételiző diákok hozzanak magukkal enni- és innivalót.

A felvételi feladatok értelmezéséhez igény szerint kérjék a rajztanáruk segítségét.

 A helyben készült feladat, a mappa tartalma és annak bemutatása együttesen adják a felvételi alkalmassági vizsgálat eredményét.

Egy Nap a tánctagozaton

Tekintsék meg filmösszeállításunkat, amit a Nyitott Kapuk Napja alkalmából készítettünk, hogy betekintést nyerhessenek tagozatunkon folyó munkábia és eredményeibe!


A képre kattintva a film iskolánk Facebook oldalán indul el.

Április 22-én van a Föld napja. A mára már világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra – hiszen ahogyan ma élünk, az a jövőnket befolyásolja.


A Jobb Veled a Világ Alapítvány is csatlakozott a mozgalomhoz az Énekelj a Földért kezdeményezéssel. A Föld napja alkalmából énekléssel hívjuk fel a figyelmet a környezetvédelemre és egy fenntartható életmód, gondolkodásmd mellett való elköteleződésre. E rendezvényhez csatlakozott több osztállyal iskolánk is.

tanc tehetseg01

Április 10-én Győrújbaráton jártunk, ahova iskolánk immár ötödik alkalommal kapott meghívást versenyzőként és fellépőként is az Országos Szépíróverseny és Tehetségnapra. A verseny a határon túli magyarokat is megszólítja.

A szépíró versenyen tanulóik az idén is remekeltek. Takács Stefánia 4. osztály különdíjat kapott, Gódor Emese 6. osztály 3. helyezés és Szép Valentina 9. osztályos tanulók 2. helyezést ért el Bemutatkozott a 9. évfolyam dráma csoportja, a középiskolás növendékek klasszikus- és modern tánc darabokat mutattak be. A 13. évfolyam végzősei csodás portrérajzokat készítettek.

Joomla templates by a4joomla