facebook_page_plugin

Munkaközösségünk tagjait illetően a tanév során nem történt változás, vannak tagok az általános iskola alsó és felső tagozatából és  a középiskolából is, így minden korosztályhoz ill. több munkaközösségbe is eljut a környezettudatos szemlélet.

A tanév során októberben résztvettünk a gyirmóti ÁMK őszi környezetvédelmi versenyén. (A szokásosnál kisebb létszámmal a zánkai kirándulás miatt.)

„Itt a Győri televízió felvette klímabarát üzeneteinket, melyeket plakátokon, transzparenseken vittük magunkkal illetve vonultunk velük. Ezek az üzenetek az Éghajlatvédelmi Szövetség  Mozdulj a klímáért! című környezetvédelmi akciójára készültek egyébként. Évek óta részt veszünk a feladatokban. Idén még verseket is írtak diákjaink a környezetvédelem témakörében. A klímaüzenetek azután az iskola folyosóira is kikerültek, minden nap olvasgathatják az iskola tanulói.” -Zsuzsa

Szintén októberben megtartottuk az egészségvédelmi vetélkedőt az alsósoknak.
Az állatok világnapjára tesztet készítettünk a nagyoknak, az alsósok mesét írtak, rajzokat készítettek. Mindezekhez a bagoly volt az idei fő téma!
Az iskolakertben is haladt a munka.

Az év szeptemberében nagy reményekkel vágtunk bele a munkába. Mögöttünk volt két év tervezés, mivel a járványhelyzet miatt jórészt csak interneten tarthattuk a kapcsolatot és csak „virtuálisan kertészkedhettünk”. – Csilla

Ősszel a  magaságyások dekorálására meghirdettük a „Negyven év kavicsai” akciónkat, melyben az iskola növendékei kavicsokat festettek főleg üvegmatrica festékkel (a családi napon a szülőkkel, a napköziben, a kollégiumi foglalkozásokon), majd a megfestett kövekből a két ágyásban kiraktuk a „40 ÉV” szót, így emlékezvén az iskola negyven éves jubileumáról. – Csilla

Kibővült a „szerszámkészletünk”, most már annyi ásónk, gereblyénk, kapánk van kisebb és nagyobb méretben, hogy mindenki választhat magának kedvére, nem kell őket egymás kezéből kikapkodni.

Idén fő „terményünk” a retek, a borsó és a hagyma voltak, mivel gyors és látványos eredménnyel akartam a gyerekeket megnyerni az iskolakert ügyének. Sajnos a tavaszi száraz idő nem kedvezett az elvetett magoknak, ezért a retekmag későn kelt ki, majd gyorsan felmagzott, fás lett. Egy két alkalommal azért tudtak belőle fogyasztani a kollégisták. - Csilla

A tanév során a hulladék szelektív gyűjtéséből a papír és a műanyag kapott kiemelt szerepet. Kétszer volt papírgyűjtés az iskolában ill. áprilisban projektet hírdettünk (Műanyagmentes április) a műanyagok típusainak megismertetésére és a  műanyagok világunkban túlzottan meghatározó szerepére. Ebben főként a 9.osztályosok vettek részt.

Az évvégi időszakban az alsósok meghallgathatták a Pannon Víz képviselőjének előadását a győri vízgazdálkodásról, ill. a víz helyes használatáról. A hagyományos Környezetvédelmi vetélkedő keretében az alsó és a felső tagozat is a fenntarthatósággal, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatokat oldott meg.

Munkaközösségünk 2 taggal részt vett a LÉPTÉK ! címmel hírdetett fenntarthatósági témákat felölelő 30 órás képzésben (tanúsítsványt is kaptunk) ill. a Szemléletformálás a hulladékgazdálkodásban néven indított, hulladéklerakó-látogatással egybekötött továbbképzésen.

Jövő évi tervünk az örökös ökoiskola cím megpálaázása és elnyerése.
Nagyon köszönöm minden kollégám segítségét a leírtak megvalósításában és az iskolavezetés támogatását !                                                                                   

            Surányi Anikó (munkaközösségvezető)

01.jpg02.jpg03.jpg
05.jpg06.jpg

Joomla templates by a4joomla