facebook_page_plugin

A Környezetvédelmi Munkaközösség évek óta dédelgetett álma vált valóra október 8-án: diákok, tanárok együtt keltünk útra egy jó kis bakonyi kirándulásra!

A Kéktúra napjának apropóján kezdett körvonalazódni a túra ötlete. Mivel a megadott útvonalakat szervezési okokból nem tudtuk vállalni, a saját elképzeléseinknek kezdtünk keretet adni. Ebben óriási segítségünkre volt Szeifert György tanár úr, aki tapasztalt bakonyi túrázó, nem mellesleg Zircen lakik. Gyuri a Vinye-Likaskő-Pápalátókő útvonalat preferálta, miután kérleltük, hogy ne legyen túúúl nehéz, nehogy elmenjen a diákok-és a tanárok –kedve a túrázástól. Gyuri lelkiismeretesen részletes útitervvel állt elő és az i-re a pontot a rendkívül kellemes, szikrázó napsütéses időjárás tette fel. A 8., 9., és 10. osztályból jelentkeztek túrázók, akik tanári kísérettel és vonattal érkeztek a népszerű vinyei állomásra.

A még leginkább zöldellő bükkerdő levelei közt átszűrődő őszi napsütésben gombák elképesztő variációjával találkoztunk. Eddig képekről látott hatalmas gyilkos galócák mellett szelídebb darabokat is le-lefotóztunk. A kirándulás képeiből kis tárlat készül, erre Szasza tanárnő hívta fel a diákok figyelmét. Gyuri az erdő életéről, megújításáról, alakulásáról, Surányi Anikó tanárnő a növényekről beszélgetett a gyerekekkel. Szasza és Zsuzsa tanárnő két kutyusa életük egyik legszebb napját élhették át a túrázók által megtett út sokszorosával lábukban.

Az októberhez képest meleg időben kellemesen elfáradtunk, néha a turistaútvonalról letérve, mert Gyuri bácsinak nem kell térkép…Mivel a túra jól sikerült, felmerült a folytatás ötlete, egy közelebbi győrújbaráti, nyúli, pannonhalmi uticél lebeg szemünk előtt. Ha meglesz a dátum ismét megjelenik a jelentkezési lap az aulában és fel lehet iratkozni a következő kalandra!

t13.jpg t1.jpg t12.jpg t11.jpg t8.jpg t6.jpg t5.jpg t4.jpg t3.jpg t2.jpg t9.jpg

Joomla templates by a4joomla