facebook_page_plugin

A 2021. november 5-én megtartott versenyre 25-en jelentkeztek, megyénkből és azon kívülről is, a 7-8. évfolyamos tanulók.

A verseny célja, hogy felkutassa a tehetségígéreteket és felkeltse az érdeklődést az intézmény iránt, segítsen a pályaválasztásban.

Rajz kategóriában erős volt a mezőny, két 2. helyezett is lett. Öt versenyző indult a festő kategóriában, ahol csak kettő díj került kiosztásra. A mintázás cipő feladatánál fantáziadús, remek alkotások közül választott a zsűri három kiváló alkotást.

 A díjazott munkákról kategóriánként szakmai véleményt  adott a zsűri.

Győr, 2021. november 5.

Milanovich Lászlóné Ildikó
a verseny főszervezője

 Szobrász kategória

1. helyezett: Wirth Klaudia   
sz-01.jpg

Munkájában nem illusztrál, hanem megtartja a cipő használati formáját. Arányos, kidolgozott, részletgazdag (krokodil) formát hozott létre, amelyben játékosan, a formatervezés határain belül jelenik meg a cipő.

2. helyezett: Sarkadi Emőke
sz02.jpg

Karakteresen adott vissza egy létező cipőformát. Külön erénye a részletgazdagság. A láb anatómiája is visszaköszön, lehet tudni, hogy ez egy jobb lábas cipő.

3. helyezett: Kakas Máté József
sz03.jpg

Munkája nagyszerű formaalakítás, a karaktercipő és a sportcipő ötvözete. Egyik nagy erénye, hogy kis felületen érintkezik a talajjal. Anatómiai szempontból az egyik legjobban kidolgozott alkotás.

 

Festő kategória

1. helyezett: Sarkadi Emőke   
f01.jpg

Komplett, egységes képkezelés jellemzi,  a befejezettségre törekvés,  jó arányérzék jellemzi. A fény-árnyék színek szépen jelennek meg a képen. A gyümölcsök, az üveg anyagszerűsége magas technikai tudásra utal.

2. helyezett: Schreyer Nikolett
f2.JPG

A fény-árnyékhatásokat nagyon jól eltalálta, a gondosan megjelenített anyagszerűség kiváló példája. A befejezetlenséget oldja a kávédaráló festőisége.

Rajz kategória

1. helyezett: Hunyadi Orsolya 
gr01.jpg

Képileg a legkomplettebb alkotás. A kompozíció nagyon jól eltalált, jellemzően erőteljes az anyag és eszközhasználat.

2. helyezett: Wirth Klaudia 
g22.jpg

Szerkezeti precízség, anyagszerű tárgyábrázolás, grafikus látásmód jellemzi. Befejezetlensége ellenére is a díjazottak között a helye.

2. helyezett :Takács Emese Júlia-
g2.jpg

Munkáját merész kompozíciós megoldás, anyagszerű eszközhasználat, szép grafikus részletek jellemzik. Külön kiemelendő a kávédaráló szerkezetének precíz megfigyelése, a kép lírai hangvétele.

3. helyezett: Gazsó Botond Zoltán
g3.jpg

Festői, képies gondolkodás, egységes megoldás, lírai hangvétel jellemzi.

 

Joomla templates by a4joomla