facebook_page_plugin

Bevezetőként olvassák el a Tánc Világnapja köszöntését, amit idén Egerházi Attilától, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatójától olvashatnak:

Táncvilágnapi köszöntő

Az élet mozgás, a tánc az élet maga.
Az ember legősibb önkifejezési formája a testbeszéd. Amikor egy kisgyermek világra jön, életének első néhány évében kizárólag hangokkal és mozgással, azaz testének „beszéde” által képes kifejezni érzéseit, gondolatait, hangulatait és vágyait. A kisgyermekek test beszéde az idő előrehaladottéval árnyaltan fejez ki lelki tartalmakat. Ekkor kezd el az ember táncolni és önkifejezése művészetté válik.
Az élet ritmus, a ritmus tánc.
A szívverés az élet ritmusa és egyben zenéje, amely ritmikus mozgás tartja életben a testet, amely táncolva beszél szíve vágyairól.
A mozgás, a tánc primordiális kommunikáció. Az állatok szintén táncolnak, amikor násztáncukat lejtik. Táncolnak a fák, a növények.
Ki mondja meg hol kezdődik és hol végződik a tánc? Tánc lehet egy tartás, egy gesztus, akár egy séta. Minden mozgás vagy mozdulatlanság, amely lelki kondíciót fejez ki táncnak tekinthető.
A Tánc Világnapja alkalmából megünnepeljük a táncot, ezzel ünnepeljük az életet.

Egerházi Attila
Rendező-koreográfus
a Székesfehérvári Balett Színház
igazgatója


Iskolánk alsós táncos növendékei és a szakgimnázium tánctagozatos diákjai közös táncprodukcióval és saját koreográfiáikkal üdvözlik a tavasz táncünnepét. Az esemény 1982 óta április 29-én, Jean-Georges Noverre francia balettművész születésnapján kerül megrendezésre, világszerte. Tekintsék meg az ünnepi alkalomra készült videóösszeállítást!
A képre kattintva a film a Youtube-on látható.

nyitókép-link.jpg

Iskolánk közösségi oldalán (Facebook)
és a Videotoriumon egyaránt magtalálhatják kisfilmünket.

Fogadják szeretettel!

 

 

Joomla templates by a4joomla