facebook_page_plugin

Összefoglalás

Március elején, immár harmadik alkalommal kapott iskolánktól meghívást, előadóként Pálosi István a Magyar Mozdulatművészeti Társulat igazgatója, koreográfusa és az Orkesztika Alapítvány alapítója.
A rendhagyó tánctörténeti délutánon iskolánk 9. 10. 11. 12. és 13.-os klasszikus balett és modern tánc szakos növendékeink vettek részt. A megszokottól eltérően, nem az osztályteremben ülve, hanem a balett teremben, gyakorlatban is elsajátíthatták a kapott új ismereteket.
Először elméleti ismereteit, kutatási eredményeit osztotta meg előadónk a diákokkal, kötetlen beszélgetés formájában. Majd gyakorlatban is kipróbálták a mozdulatművészet néhány jellegzetes mozdulatát, lépéseit és elsajátíthatták az elemek helyes technikai kivitelezését.
Érintettük a Magyar Mozdulatművészet kialakulásának történetét az 1900-as évektől, szó esett annak emblematikus egyéniségeiről, koreográfusairól. István felidézte Delsarte, Dalcroze,Dr. Dienes Valéria, Madzsar Alíz, Szentpál Olga, Lábán Rudolf munkásságát. Növendékeink gyakorlatban kipróbálhatták a járásiskolát, a mozgáskórust. Hosszú fátylakkal végeztek gyakorlatokat, mozdultak a térben.
rt01.jpg rt02.jpg rt03.jpg

Fontos, hogy növendékeinket időről időre kimozdítsuk a komfortzónájukból és minden eszközzel megpróbáljuk felkelteni az érdeklődésüket a tánc, különböző műfajai iránt.
Reméljük, hogy sikerült közelebbről megismertetni velük egy olyan korszakot, amely alapvetően meghatározta a modern tánc alakulását, fejlődését.
Reményeim szerint, a kezdeményezésemet iskolánk a jövőben is folytatni fogja.

Ströck Barbara

Tánctörténet- szaktanár

Győr, 2020. 06.12.

Joomla templates by a4joomla