facebook_page_plugin

A JUTALOM EREJE

  1. május 24. különleges napnak bizonyult.

„Kiválók a kiválóknak” esemény másodszorra került megrendezésre a Győri Tankerületi Központ jóvoltából. Győr és környéke iskoláinak tanulói ajándékban részesültek a tanulmányi és az egyéb versenyeken elért kiváló eredményeikért. Azért a gyakran fáradságos munkáért, amit mindannyian elvégeztek, hogy a különböző megmérettetéseken, különleges helyzetekben megfelelő teljesítményt nyújtsanak és bebizonyítsák, hogy a tanulásba fektetett energia olyan gazdagsághoz vezet, amely pénzben nem mérhető, viszont életre szóló lehetőségeket biztosít.

Az iskolánk növendékeire az a megtisztelő feladat hárult, hogy azoknak a kitűnő tanulóknak, és az ő felkészítésükben oroszlánrészt vállaló pedagógusoknak előadást adjanak a Győri Nemzeti Színházban, a Győri Balett közreműködésével.  Természetesen, gondolkodás nélkül elfogadtuk a felkérést. Olyan lehetőség ez számunkra, amely nem adatik meg nagyon gyakran. Táncolni egy nagy színház színpadán, ráadásul a Győri Balett kiváló táncosaival, minden szempontból megtisztelő feladat.

Szakmai szempontból kétségtelenül óriási lehetőség. Klasszikus értelemben véve, a színházi körülmények között való szereplés mindig a legjobb visszajelzésnek bizonyul az elvégzett munka minőségét illetően. Az pedig, hogy a kulisszákban a felnőtt, érett professzionális táncosok, a példaképek melegítenek, készülve az előadásukra, miközben a gyermekeinket figyelik, önmagában ajándék.

Öröm, hála, boldogság, elégedettség, tapasztalatszerzés és még sokáig sorolhatnám, mi mindent érez, és egyben kap ilyenkor egy fejlődő személyiség egy ilyen alkalommal. Mindemellett viszont az is nagyon fontos, mit kap érte még, mint amolyan ráadást. A munkájáért, a befektetett energiáért, a ráfordított időért, a rengeteg gyakorlásért, az esetlegesen megszenvedett fájdalomért, amit bizony végig ki kell bírni, amikor a táncos készül az előadásra.

Az előadás sikere óriási örömmel töltötte el intézményünk minden diákját, pedagógusát. Ez eleve felért számunkra egy jutalommal.  Aztán együtt azokkal az osztálytársakkal, akikkel a „küzdelmes” pillanatokat általában megélik növendékeink, most egész más minőségben, egész más helyzetben a színpadon megélt kellemes érzés ideje újra bekövetkezett.

  1. október 5. ismét különleges napnak bizonyult számunkra

A Győrben bemutatott előadásért Tánctagozatunk szakgimnáziumi része, ajándékként egy utazást kapott, amit Blazovicsné Varga Marianna igazgató asszony biztosított számunkra. Egy lehetőséget adott a kezünkbe, hogy elutazzunk, ahová gondoljuk és egy különleges élményben lehessen részünk.

Úgy gondoltam, hogy a Bécsi Staatsoper Balettakadémiája meglátogatása az ilyen különleges események közé tartozhat. Ha pedig Bécsben leszünk, akkor viszont a város szívében végig sétálni, annak gyönyörű architektúráját, több színházi épületét látni, szépséges parkjaiban megpihenni, a gyönyörű Szent István székesegyházba belépni és azt megcsodálni, ez mind egy különleges élmény, örömforrás lehet.
Így is lett.

Kapcsolatba léptem a Bécsi Balettakadémia igazgatónőjével, Simona Noja-val és megkértem, hadd látogathassunk el hozzájuk. Szeretettel vártak, készültek ránk és fogadtak minket.
Mi pedig élveztük a balett órákat, melyekre nagyon kíváncsiak voltunk. Az igazgatónővel kellemesen elbeszélgettünk és a következő közös eseményt. az általunk rendezendő Tánc Világnapján tartandó Gálát terveztük.
Azután nyakunkba vettük a várost és amennyire csak lehetett, kiélveztük az ottlétünk minden pillanatát. Minden szempontból jutalom volt ez számunkra, mert a több napos borús időjárás után, végre kisütött a nap, meleg lett, ami még csak fokozta jó hangulatunkat.
52 növendék és 5 pedagógus vett részt a bécsi kiránduláson. Derczó Tibor igazgató úr is mindenben támogatott és segített, hogy az utunk megvalósulhasson. Közismereti kollégáink szintén megértők és nyitottak voltak.

A jutalom ereje pedig ebben az, hogy együtt voltunk, együtt sétáltunk és együtt éltük meg ezt a napot.

A közös élmény, a közös tapasztalat, az újdonság ereje, a látottak, mind fontosak, mert erősítik a közösséget. 
A közösen megélt történetek, írják a következő közös történeteket.. 

A gyerekeknek olyan emlékeik lesznek, melyek a közösség szellemét építik, szolgálják.
Nagyon fontos tényező az is, hogy olyan növendékek is voltak velünk, akik először jártak Bécsben. Számukra még inkább sokat adott a kirándulás. Számomra pedig lényeges, hogy lehetőségünk adódott ilyen élménnyel szolgálni számukra.

Összeségében elmondható, hogy kirándulás szakmailag még jobban megerősítette az elképzeléseiket, személyiség fejlődés és a közösség építés szempontjából pedig felejthetetlen élményben volt részük.

  képecske.jpg

Ezért szeretnék köszönetet mondani és a hálámat kifejezni a Blazovicsné Varga Marianna igazgató asszonynak és a Győri Tankerületi Központ dolgozóinak ezért a nagyszerű jutalomnapért.
Biztos vagyok benne, és kollégáim, tanítványaink nevében is írom, hogy a jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a munkánkért minél többször részesülhessünk elismerésben, jutalomban.

Köszönettel:    Eva Hotová   
                   Tánctagozat vezetője

Győr, 2018. október 10.    

                                                                                    

 

  

Joomla templates by a4joomla