facebook_page_plugin

Szemle a képzőművész tagozaton
A képzőművészeti tagozat tavaszi kiállítás sorozatában második volt idén a Szemle, ami a tagozaton folyó munka teljes keresztmetszetét nyújtja.
Az első bemutatkozás a 12. évfolyamé volt, szintén a Napóleon házban, a tanév utolsó kiállítása pedig a 13. évfolyamé lesz a Győri Nemzeti Színházban, a Vizsgakoncerttel egyidőben. (június 11. 19h)
A Napóleon ház kiváló lehetőség, remek kiállítótér, mert termenként tagolva ad lehetőséget a témánként szelektált, zsűrizett bemutatkozásra.
A nagyterem „sokszínű kiállítási anyagot tár elénk, hiszen a bemutatkozó évfolyamokon sokféle különböző egyéniség található, a stiláris sokféleség pedig a művészi pálya kezdetén szinte kötelező. Különösen izgalmasak az irodalmi művekhez készült illusztrációk.”(Idézet Pápai Emese művészettörténész megnyitó szövegéből.) Itt kaptak helyet a 9. évfolyam grafikus szakirány tárlóban bemutatott friss munkái is.
A második teremben a „nagyok” tanulmányrajzai- „a hagyományos grafikai technikák preferálása figyelhető meg, főként a ceruzarajzok aprólékosan kidolgozott, finoman modellált érzékeny során.” (P.E.)
A belső teremben látható alkotások plakátterevek, díjnyertes munkák az „Európa fesztivál” OKTV és a Cziráki Lajos megyei rajzverseny anyagából.
A plasztikai alkotások magas minősége a szobrász szakon folyó kiváló munkát dicséri, mint ahogy azt a kiállításon átadott kisplasztikai pályázat díjazottjai is bizonyították.
Hagyomány, hogy ilyenkor kerül átadásra az „ARANYKÉZ” vándordíj, az arra érdemes tanulónak. Az idén Kocsispéter Kata 13. évfolyamos tanuló viheti haza.

SZEMLE-2018

2018. május 26.
Milanovich Lászlóné képzőművészeti tagozat vezető

Joomla templates by a4joomla