facebook_page_plugin

A 2017/2018-as tanévben, az előző esztendőkhöz hasonlóan Koncertvizsgára készülnek végzős diákjaink és velük együtt a többi évfolyam növendékei is.

A Koncertvizsga iskolánk egyik legfontosabb eseménye. Az intézményben folyó táncművészeti képzésnek a csúcsát, a nevelési-oktatási folyamat végső állomását és a szakmai gyakorlat kompletté válását jelenti.
Annak érdekében, hogy növendékeink teljesíteni tudják azokat a követelményeket, amelyekkel a koncertvizsga jár, igyekszünk minden lehetőséget megadni számukra a kellő tapasztalat megszerzéséhez. A szakmai gyakorlati tudás elsődleges feltétele a színházi világban való eligazodás és a színpadi fellépéssel kapcsolatos ismeretek birtoklása.
Ezeket az ismereteket, ha úgy tetszik kompetenciákat, tanítványaink akkor szerzik meg a leghatékonyabban, ha olyan gyakorlati helyzetekbe hozzuk őket, melyek teljes mértékig leképezik a professzionális táncszakmai világot.
Ezért keressük azokat a színházakat, művészeti központokat ahol a körülmények ehhez adottak. Tagozatunkon kétféle képzés folyik: a klasszikus balett szak és a kortárs-moderntánc szak. Előadásaink, így a koncertvizsga is a két táncszakmának az ötvözetéből tevődnek össze. Műsorunkban mindkét szakunk növendékei egyaránt bemutathatják tudásukat. Az idei koncert két részből, azaz két felvonásból áll.
 
Az első felvonás a klasszikus balett egyik gyöngyszeme, a „Paquita-suite” című darab, a második pedig egyfajta kaleidoszkóp, amely a kortárs-moderntánc stílust bemutató produkcióból tevődik össze.
 
A koncerten szólók, duók, illetve csoportos számok lesznek láthatók, melyek kifejezetten a végzős évfolyamok növendékei számára készültek. Ezekben egyébként a többi osztály tanulói mellett a Győri Balett magántáncosai is fellépnek, akik eleget tettek a felkérésünknek, hogy a duettekben vállaljanak diákjainkkal partneri munkát.
Szeptember óta, folyamatosan folyik a munka, a felkészülés. Ez 2018. június 11-én, a Győri Nemzeti Színház Színpadán fejeződik be, a már említett Koncertvizsgával.
Az eddigi munkafolyamatok a balett termekben zajlottak, illetve még zajlanak, tavasszal pedig Tagozatunk elindítja koncertsorozatát, mely ennek a felkészülési fázisnak a végeredményt mutatja majd be.
 
 Előadások dátumai:
 
2018. április 17. 15.00 – óra
Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ Győrszentiván
„Tavaszköszöntő Tánckoncert”
2018. május 24. 13:00 – óra
Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola és Általános Művelődési Központ Győr
Nyárköszöntő Tánckoncert”
2018. június 1. 17.30 – óra
Oroszlányi Közösségi Szintér és Könyvtár Oroszlány
„Nyárköszöntő Tánckoncert”
2018. június 11. 19.00 – óra
Győri Nemzeti Színház Győr
„Táncpaletta” – Koncertvizsga
 
Minden kedves táncot kedvelő, művészeteket, színházat szerető és tehetséges gyerekek előadásira kíváncsi nézőt nagy szeretettel várjuk koncertjeinken.
 
Jó szórakozást kívánunk!
Tánctagozat balettmesterei
Joomla templates by a4joomla