facebook_page_plugin

Megérdemelt elismerés…

 

A Hebe Kft. a 2016/17-es tanévben meghirdette az Év tanítója díjat. Az elismerést a Böngész versenyben részt vevő diákok és  szüleik jelölése alapján olyan tanítók kapják, akik szakmai és emberi kvalitásuk alapján kiemelkedőek. A díjak átadására 2017. június 2-án került sor ünnepélyes keretek között Gödöllőn. Erre negyven tanítót hívtak meg, azaz minden osztályból 10-10-et.
 

A verseny szervezői azt kérték a díjazottaktól, hogy röviden mutassák be magukat. Edina néni a következőket mondta magáról:

„24 éve vagyok a pedagógus pályán. Számomra pedagógusnak lenni hivatás, nem csupán munka. A célom, hogy tanítványaim olyan biztos alapokat szerezzenek, amellyel sikeresek lesznek a nagybetűs élet bármely területén úgy,hogy egyéniségüket,értékeiket  megőrzik. Jelenlegi munkahelyem a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium egy kincses sziget, ahol rengeteg tehetséges gyermek vesz körül, mindenben támogató szüleikkel és egymásra odafigyelő kollégákkal. A kiemelkedő képességű tanulókkal már első osztálytól kezdve különféle versenyeken veszünk részt és érünk el szép eredményeket,melyek tovább inspirálnak bennünket. Fejlesztő pedagógusként fontosnak tartom a valamiben hátrányos helyzetű gyerekek felkarolását, felzárkóztatását is.”

Most pedig lássuk, milyen szavakkal ajánlották a szülők és a gyermekek Őt:
 

Kozári Zara, Kerényi Léna:
"A gyermekek igényeit maximálisan figyelembe véve, mégis dinamikusan halad a tananyaggal, miközben ösztönzi őket plusz teljesítmény elérésére, versenyzésre is. A házi feladatok mennyisége nem sok, a gyerekek teherbírásának megfelelő mennyiségű, de átgondolt, így jut idő levegőzésre, játékra is.
Fellépések idején nagyon odafigyelt, hogy a tanulók ne legyenek leterhelve házi feladatokkal, dolgozatokkal. Amikor több gyermek ment versenyre, szintén figyelembe vette, hogy arra is próbálniuk kellett. Betegségből visszatérő gyereknél nem számonkéréssel kezd. Már a felvételinél kedves meglepetéssel várta a gyerekeket."


Lajkó Dorka, Kemecsei Karina, Vocskó Virág:
"Nagyon pozitív személyiség, aki az első perctől szimpatikus volt a gyerekeknek és nekünk is. Egy igazi „szívvel-lélekkel” tanító néni, akin látszik, hogy imád tanítani. A mosoly soha nem hiányzik az arcáról. Velünk szülőkkel is nagyon közvetlen és segítőkész.
Feledhetetlen gesztus volt tőle, hogy az első osztály megkezdése előtt pár héttel minden leendő kis tanítványának írt egy kedves kis levelet. Ügyesen ösztönzi a gyerekeket, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. az egy hetes nyári tábort is neki köszönthetjük, ahonnét rengeteg élménnyel jöttek haza a lányok."

 

Ocskó Száva:
"Árad belőle a gyerekek iránti szeretet. teljes elhivatottsággal végzi a munkáját. Felismeri a gyerekek képességeit, mindegyikből kihozza a legjobbat. Szülőként rácsodálkozunk gyermekünk teljesítményére. a kislányom boldogan újságolja a környezetének: Edina néni miatt kedvenc tantárgya a nyelvtan.

Minden reggel látom, ahogy a gyerekek boldogan üdvözlik, odaszaladnak hozzá és megölelik. Szülőként nyugodtan indulok munkába, mert tudom, hogy a gyermekem délután már olyan tudással, élménnyel, érzésekkel gazdagodva jön haza, amit a további életében használni tud. Ha elakadunk a leckeírásban, mindig felhívhatjuk telefonon egy kis segítségért vagy útmutatásért."
 

Böcskei Blanka:
"Sok jó tapasztalatot sorolhatnék: következetes, de szelíd, szigorú-de szeretettel nevel, stb.. Ám számomra az igazi válasz a kérdésre az adja, hogy a lányom szeme ragyog, arca mosolyog, ha Edina nénire gondol, vagy szóba kerül közöttünk. Ez az igazi csoda, amit egy tanító elérhet a diákjánál.
A mai napig emlékszem az első tanítóm arcára, mosolyára, ha becsukom a szemem, hallom a hangját. Sokszor felidézem az életem jó vagy rossz pillanataiban. Én nyugodt és boldog vagyok, hiszen a lányom megkapta ezt a sorstól: kapott egy Edina nénit, aki beleírta magát a szívébe és elkíséri az ő útján! Ennél többet nem tud adni egy tanár sem, de ez maga egy csoda!"

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

Joomla templates by a4joomla