facebook_page_plugin


Kedves Szülők, Tisztelt Érdeklődők!
 

Intézményünk, a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium hosszú évek óta várja karácsony közeledtével a város és a környék óvodásait, kisiskolásait, tanítványaink hozzátartozóit és más érdeklődőket is egy-egy ünnepi mesebalett előadással.
A korábbi esztendők Diótörő darabjai után idén egy új produkcióval szeretnénk megörvendeztetni kicsiket-nagyokat egyaránt!

A „Rudi megmenti a karácsonyt” című műsorunk ötlete Sebestyén Bálint, a Győri Balett táncosa, iskolánk tanára fejéből pattant ki. A koreográfiák elkészítésében, a szerepek betanulásában pedig ott segédkezik szinte valamennyi balettmesterünk. Erre szükség is van, hiszen terveink szerint a rendkívül látványos darabban több mint 140 tanítványunk lép majd színpadra.
A történet könnyen érthető, ebben végig narráció is segíti a nézőt. A zenék fülbemászóak, a mozgás magával ragadó, lendületes. Az előadás díszleteit képzőművész növendékeink készítették.
Anélkül, hogy minden titokról fellebbentenénk a fátylat, álljon itt a mű rövid tartalma:

Rudi - rövid beharangozó:

            Karácsonyt váró mesebalett, melyben Rudi a kis szánhúzó rénszarvas kísérletet tesz az ünnep megmentésére.

A karácsonyi várakozás, készülődés közben kapja a rossz hírt Rudi, két barátjától Lalaktól és Baraktól, hogy a Télapó megbetegedett. Főhősünk úgy gondolja, hogy ez azért történhetett meg a Nagyszakállúval, mert ő soha nem kap ajándékot karácsonyra.  Rudi kitalálja a megfelelő gyógymódot !  Elmegy  a Föld különböző országaiba az ott élő  népektől segítséget kérni, hogy  ők egy-egy  rájuk jellemző tánccal és  karácsonyi dísszel lepjék meg a Télapót! Megannyi kalandot követően a darab végére kiderül, hogy meggyógyul-e a beteg, és megtartják-e a Karácsonyt.

 

Kialakult a darab előadásainak „menetrendje” is:

- december 15. jótékonysági fellépés az Audi-iskolában (zártkörű)
- december 17-18. 16 órai és 18 órai, a nagyközönség számára is nyílt előadások a PÁGISZ ÁMK 250 fő befogadására alkalmas színháztermében

- december 19. délelőtt előadások óvodai csoportok számára a Vaskakas Művelődési Központban

Jegyáraink is a régiek maradtak, hiszen azt szeretnénk, hogy minél többen osztozhassunk a közös ünnep felemelő pillanataiban!
A belépő ára tehát 2000 Ft lesz.
 

Várjuk Önöket előadásainkon!

Győr, 2016. október 3.

 

Hotova Éva                                                                              Derczó Tibor

balett-tagozatvezető                                                             intézményvezető

Joomla templates by a4joomla