facebook_page_plugin

Ströck Barbara az iskola tánctörténet tanára, rendhagyó tánctörténet órát tartott, a fent említett két osztálynak. A modern tánc és klasszikus balett növendékek, mindannyian részt vettek az oktatáson.
A meghívott vendégtanár: Fenyves Márk a  Magyar Mozdulatművészeti Társulat vezetője, koreográfusa, táncosa és az Orkesztika Alapítvány tagja volt. Széles körű ismereteit, kutatásait  osztotta meg a Magyar Mozdulatművészet kialakulásáról, egész történetéről az 1900-as évektől annak emblematikus egyéniségeiről, vezetőiről.

Mindezt a hagyományoktól eltérően, a balett teremben tettük, interaktív módon, kipróbálva a Mozdulatművészet néhány jellegzetes mozdulatát, lépését.

Néhány a témák közül, melyeket érintettünk: Delsarte, Mensendieck, Dalcroze, Duncan, Dr. Dienes Valéria, Madzsar Alíz, Szentpál Olga, Berger, Lábán Rudolf.

Megismerkedtünk és  gyakorlatban végeztünk járásiskolát, mozgáskórust, kaskálát és térskálát.

A mozgáskórushoz eszközt is használtunk, mellyel a növendékek gyakorolták, hogyan kell egy csoportnak együtt mozogni egymás rezdüléseit megérezni.- Azért ez még, nem mindig sikerült…


Dokumentumokat és korabeli filmrészleteket is láthattunk a témában.

Köszönjük a színes, széles ismereteket tükröző, mozgalmas, változatos, érdekes előadást! Remélem minden résztvevőnek tudtunk új ismeretanyagot átadni!

Joomla templates by a4joomla