facebook_page_plugin

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola felmérést készített táncművészeti tanszakán végzett tanulók pályakövetéséről.

A megkérdezett növendékek az iskola táncművészeti tanszakán professzionális klasszikus balett táncos, valamint kortárs- modern táncos képzésben vettek részt. A pályakövetésére vonatkozó felmérést az elmúlt öt évben végzett diákok körében készítettük el. A válaszadás önkéntes volt, összesen 51 fő vett részt a felmérésben.

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola felmérést készített táncművészeti tanszakán végzett tanulók pályakövetéséről.

A megkérdezett növendékek az iskola táncművészeti tanszakán professzionális klasszikus balett táncos, valamint kortárs- modern táncos képzésben vettek részt. A pályakövetésére vonatkozó felmérést az elmúlt öt évben végzett diákok körében készítettük el. A válaszadás önkéntes volt, összesen 51 fő vett részt a felmérésben.A növendékek 44%-a magyarországi tánctársulatoknál helyezkedtek el, valamint „szabadúszó” táncművészeként az adott produkcióra szerződtek.

Az elhelyezkedők olyan professzionális társulatoknál kezdték pályafutásukat, mint például a Győri Balett, a Szegedi Kortárs Balett, a Közép-Európa Táncszínház, a Miskolci Balett, a Mozdulatművészeti Stúdió, az Art Balett, a Soproni Petőfi Színház tánckara.

 

Külföldi tánctársulatoknál a diákok 17%-a táncol. A Magyar Táncművészeti Főiskolán (MTF), a végzett tanulók 13%- a tanult tovább.

 A táncművészeti pályát elhagyó tanulók közül többen egyetemi, főiskolai hallgatók, vagy OKJ-s tanfolyamon vesznek részt, valamint más szakterületen dolgoznak.

Az iskola táncművészeti tanszakán az elmúlt öt évben végzett tanulók 74%-a, a szakmában maradt, míg 26%-a elhagyta a pályát. 

 

Joomla templates by a4joomla