facebook_page_plugin
 Kedves Versenyzők! Kedves Díjazottak!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a zsűri elvégezte munkáját és ezennel kihirdeti az eredményeket.
A  bevezetett szigorítások miatt, sajnos a díjkiosztó ünnepélyes pillanataira még bizonytalan idő múlva kerülhet csak sor.
Amint lehetséges, azonnal értesítjük Önöket, hogy a díjakat, amik értékes művészeti eszközök, személyesen tudják átvenni.
 A díjazottaknak ezúton is gratulálunk, reméljük, hogy iskolánk és a verseny felkeltette az érdeklődésüket és jelentkezési szándékukat megerősítettük.
A pályamunkákat értékelő zsűri tagjai iskolánk kiváló tanárai.

A verseny díjazottjai kategóriánként

A rajzi munkákat Szeifert György képzőművész zsűrizte és értékelte.

Rajz kategória 1. helyezett: Dóró Flórián
r01.jpg

A pályázó munkáját a kiírásnak megfelelő módon készítette, jó érzékkel válogatva össze a beállítás tárgyait. A drapéria gyűrt felületei jó alkalmat kínálnak a markáns kontrasztok és a  lágy átmenetek megjelenítésére egyaránt, ezeket a lehetőségeket a pályázó jól használta ki. Megfelelő képkivágást alkalmazott, így a  kompozíció, bár aszimmetrikus, kiegyensúlyozottá vált. A formákat biztos rajzi pontossággal jeleníti meg. Összességében a munka harmonikus, a felület kezelésében egységet mutat

Rajz kategória 2. helyezett: Balogh Zsombor
rajz02.jpg

A pályázó minimalista, kissé tömör beállítását a kép centrumába helyezte. A háttér üres szürke felületébe vetett erőteljes árnyék átlós irányba billenti a kompozíciót, ami jót tesz az összhatásnak. A finom, lágy, olykor festői felületek feledtetik az elrajzolás pontatlanságait. A rajz tanúsítja, hogy készítője rendkívül érzékeny szenzorokkal rendelkezik és megfigyeléseit hatásosan képes megfogalmazni a képzőművészet nyelvén.

Rajz kategória 3. helyezett: Schuszter Csilla
rajz03.jpg
A rajzoló kiváló kompozíciót állított össze, ügyelve a formai- és tónuskontrasztokra. Munkája igazolja, hogy nagy biztonsággal mozog a formák megjelenítésének területén. A felület fény-árnyék hatásai azonban nem mutatják egyértelműen a feladat kiírásban szereplő oldalról érkező fény jelenlétét. Mindazonáltal remek ritmusú, rajzilag korrekt munka.

Különdíjasok: Eke Dóra  rk1.jpg  és 
Fűzfa Áron  rk2.jpg  munkája.


A festő kategória munkáit Szalkai Károly festőművész zsűrizte és értékelte.

Festő Kategória 1. helyezett: Tóth Kamilla Éva
fes01.jpg
Realisztikus részlet-kidolgozás, komplementer színhasználat, könnyed ecsetkezelés, a technikának megfelelő festésmód, valósághű drapéria, csúcsfények helyes használata, anyagszerűség kiváló ábrázolása.

Festő Kategória 2. helyezett: Kiss Balázs
fes02.jpg
Ötletes, kreatív beállítás, harmonikus kompozíció, anyagszerűség, a térhatás jó alkalmazása, megfelelő eszközhasználat, a szerkezet pontos megfigyelése, ábrázolása.

Festő Kategória 3. helyetett: Lukács Luca

fes03.jpg

Munkáját a dekoratív színösszeállítás,  a fények-árnyékok helyes alkalmazása jellemzi. Finom színátmeneteket alkalmaz a háttérben és az üveg palackon is.


A mintázás kategóriát Szabó Márton szobrászművész zsűrizte és értékelte.

Megosztott 1. helyezést kapott: Hardi János
mint01.jpg
A precízen kidolgozott forma, már-már szobrászi megjelenítés jellemzi  a munkáját. Nagyon jól bánik az agyaggal, olyan mintha egy absztrakt szobor vázlatát láthatnánk.

Megosztott 1. helyezést kapott: Balogh Zsombor
mint02.jpg

A gyönyörű térbeli megoldás szépen követi a csigaház formáját az apró kavicsok rendezésével.  A kreatív megoldások közül az egyik legjobb munka.  Az ötletes anyaghasználat további reményekkel kecsegtet.
 
Megosztott 2. helyezést kapott: Tóth Kamilla
mint03.jpg
A csiga textúrája nagyon jó, anyagszerű, jól érzékelteti a csigaház anyagát a felület megmunkálásával. 
 
Megosztott 2. helyezést kapott: Császár Tamás
mint04.jpg
Munkája meglepő, merész, mégis jól megragadta a csigaház spirális lényegét. Látszik, hogy nagyon gyorsan készült, mégsem tűnik  elkapkodottnak.

3. helyezés: Schuszter Csilla
mint05.jpg
Sógyurmából gyúrt csigája nagyon meggyőző, olyan mintha lebegne az asztal felett. Nála is nagyon tetszik az anyaghasználat, az anyagválasztás. Az "élő" csigák közül az övé sikerült a legjobban.
 

További sok
 sikert kíván a zsűri nevében: 
Milanovich Lászlóné Ildikó
 versenyszervező
Joomla templates by a4joomla