facebook_page_plugin

A Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Megyei Tanulmányi verseny kihirdetője és szervezője 2014/15-ös tanévtől a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozata, melynek vezetője Milanovich Lászlóné.

A tagozat munkaközösége az évente megrendezésre kerülő megyei képzőművészeti-verseny szellemi központja. Egységes szemlélettel és elkötelezettséggel tudja a versenykiírást a versenyszervezést és a jutalmazást, díjkiosztó és kiállításmegnyitó gálát megvalósítani. Az ehhez kért támogatásokat jutalomkönyvek vásárlására, a díjazottak művészeti eszközökkel való jutalmazására, a zsűri honorálására, az oklevelek nyomtatására fordítottuk. Mindezek 2020. március 5-6-án, kerültek kiosztásra.

A verseny menete:

  • 2019 őszén a verseny kiírása, eljuttatása az intézményekhez,
  • szeptembertől január végéig: a diákok elkészítik a munkákat,
  • februári beküldési határidővel a munkák beküldése,
  • február közepe: a független zsűri értékeli az alkotásokat,
  • március 5-6. díjkiosztó gála és kiállítás megnyitó.

Annak érdekében, hogy a verseny tehetséggondozói szándéka magas szinten működhessen, elengedhetetlen, hogy felvállaljuk annak minden szervezési részletét egységes, példaértékű színvonalon. Így feladataink közé tartozik a verseny téma kiírása, az alkotások begyűjtése, zsűrizése, az díjazott munkák felcímkézése, keretezése, installálása, oklevelek elkészítése, jutalmak csomagolása, átadása a díjkiosztón. Az egy hónapos kiállítás után a munkák leszedése, a munkák átadása az iskoláknak, csoportosítva. A verseny szervezőjeként már az első évben új arculati tervet adtunk az egész képzőművészeti versenynek, oklevelek, meghívók, emléklapok tekintetében.
meghivo_2020_Page_1.jpgmeghivo_2020_Page_2.jpg

A hagyományokat tovább örökítve, évente két kiváló pedagógus társunkat, akik több éven keresztül sikeresen készítették fel a tanítványaikat a versenyre, Cziráki Lajos emlékdíjjal jutalmazzuk. Idén Habóczkyné Király Ilona és Schmidel Bernadett vehette át az emléklapot és az ajándékkönyvet.

Az idei versenyre 418 diák küldte be pályázatát a megyéből, négy kategóriában, az első évfolyamtól a 13. évfolyamosokig. A beérkezett munkákból 178 oklevélre és 18 dicséretre jogosult művet választott ki a zsűri, amelynek elnöke Borbély Károly egyetemi docens, mesteroktató volt. Zsűritagként: Habóckyné Király Ilona rajztanár és Lázárné Verebes Ilona rajztanár, szaktanácsadó segítette a munkáját. A márciusi díjkiosztó rangját az önkormányzat részéről hangsúlyossá tette Radnóti Ákos alpolgármester úr, és Hajtó Péter képviselő úr megtisztelő jelenléte, akik a fővédnökséget vállalták a verseny felett.

A verseny internetes megjelenései:
Versenykiírás, Győr+ média, Sopron média, Tánc- és Képző - Facebook

"A rajzolás mindenfajta ábrázolás lelke és forrása, s minden tudomány gyökere. Aki olyan eredményeket ért el, hogy rajzolni tud, annak azt mondom, hogy a legértékesebb kincs birtokába jutott." - Buonarroti Michelangelo

Győr, 2020. március 27.                                   Milanovich Lászlóné
                                                                   Képzőművészeti tagozatvezető
Támogatóink:

Győr-LOGO-új.jpg whb.jpg  
Rómerfl.jpg  

TEHETSÉGGONDOZÁSÉRT ALAPÍTVÁNY

Joomla templates by a4joomla