Pályázati felhívás

Kedves 7-8. osztályos Diákok!
 

 Alkossatok nálunk! Szeretettel várunk minden rajzoláshoz, festéshez kedvet érző diákot 2014.november 7-én, 9-13 óráig! Gyertek el az ország egyik legjobb művészeti iskolájába alkotni! 
Mi értékeljük a munkádat, megmondjuk ki vagy, hol tartasz, merre tovább. A legjobbakat  megjutalmazzuk!

 

Kategóriák:

  1. Csendélet rajzolása (a kitett tárgyak: szögletes és hengeres testek, természeti formák, drapéria) Időtartam: 1,5 óra (fekete-fehér technikával)
  2. Csendélet festése (a kitett tárgyak: szögletes és hengeres testek, természeti formák, drapéria) Időtartam: 1,5 óra (színes technikával)

Technika: tetszőleges; az anyagok és technikák közül szabadon lehet választani, I. kategóriában készülhet pl. szénrajz, tus, ceruza, a II. kategóriában színes technika: olajpasztell, porpasztell,akvarell, tempera,  saját , hozott eszközökkel.

Méret: a festmény illetve a grafika A3-as, saját papíron, de adunk is.(Dipa)

Jelentkezés: Egy versenyző egy kategóriában nevezhet. 2014.november 5. szerdáig, a jelentkezési lapon.
jelentkezesi_lap_rajzversenyre2014.doc
Név, iskola, életkor, elérhetőség megjelöléssel kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldeni. 

Lebonyolítás: Az előzetes jelentkezés alapján, a szervezők által készített csoportbeosztásnak megfelelően kerül sor a helyszínen a rajzolásra, festésre, amelyről értesítést küldünk.

A helyben készült és hozott (1-2) alkotásokról konzultáció kérhető az iskola művésztanáraitól. A képzőművészeti tanszak tanárai, akik jelen lesznek: Milanovich Ildikó festőművész, Nagy Rita festőművész, Radosza Attila festőművész, Selényi Károly grafikus-festőművész, Szalkai Károly festőművész.

 

Elbírálás: Az eredményhirdetés időpontja: 2014.november 7-én, 12.45. A pályamunkákat az iskolai pályaválasztási nyílt napon (2014. november 20-án, 14.00.) kiállítjuk. Az összesített eredményeik alapján a legjobbakat nagy értékű tárgyjutalomban részesítjük. (Rajz- és festőeszközök.)

 A díjazott munkák alkotói, akik 2015 februárjában a képzőművészeti szakközépiskolai osztályunkba jelentkeznek, a képességvizsgálaton plusz pontokat is kapnak.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

2012. november 10-én, az  I. Művészeti rajz-és festőverseny 53 résztvevővel sikeresen lezajlott. A díjazottak névsorát és a munkák rövid jellemzését lent olvashatják.

Köszönjük a részvételt, gratulálunk a nyerteseknek!

Az I. MŰVÉSZETI RAJZ-ÉS FESTŐVERSENY díjazott munkái:

7-8.osztály

Festő kategória:


1. díj

Mák Petra - Harmonikus színvilág, összefogottság, jó kompozíció, festőiség jellemzi.

2. díj
Horváth Judit - Befejezetlensége ellenére, jó kompozíció, festői megoldások, jól megfigyelt részletek jellemzik.

3 . díj
Szabó Alexandra -Komplett képalkotás, bátor színhasználat, anyagszerűség jellemzi.


4.Gyarmati Cecília
5.Szabó Eliza
6.Szabó Veronika

 

Rajz kategória

 

1. díj

Németh Zsófia - Egységesen finom megmunkálás, anyagszerűség, jó térábrázolás, Magabiztos rajztudás és térérzékeltetés jellemzi.

2. díj

Csapó Júlia - Egységesen érzékeny, kiváló expresszív festői anyaghasználat jellemzi.

3. díj

Horváth Csenge - Érzékeny grafikus rajzi modor, plaszticitás, anyagszerűség, szép kompozíciós rajzi megoldás

4. Horváth Judit

5. Gyarmati Cecília

6. Görög Daniella

A versenyen készült fotókból a galéria itt érhető el!

Előzmény - Pályázati felhívás

{pgslideshow id=11|width=390|height=286|delay=2000|image=L|pgslink=http://tanceskepzo.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=11:i-muveszeti-rajz-es-festoverseny&Itemid=141}
Joomla templates by a4joomla