facebook_page_plugin

Pályaalkalmassági vizsgálat időpontja:
2019. február 21. (csütörtök) 9.00-12.00 vagy 13.00-16.00,
pótnap: 2019. február 28. (csütörtök) 9.00-12.00

Képzőművészeti képzés felvételi követelményei

A 20/2012 (VIII.31.) A nevelési és oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló EMMI rendelet 27. §-nak (2)-(5) bekezdése alapján iskolánk művészeti tanulmányi területen hirdet felvételt a 9. évfolyamra. Az (5) bekezdés alapján a központi írásbeli felvételi eredménye mellett, további képességek, készségek meglétét is vizsgálja. A képességek, készségek vizsgálata az általános felvételi eljárás időszakában történik.

Felvételi követelmények; az elbírálás, a rangsorolás módja:

  • Központi írásbeli vizsga magyar nyelvből és matematikából. A figyelembevétel aránya: 67% (max. 100 pont).
  • Az SNI tanuló a szakértői véleményben leírtak alapján a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolától kérheti a központi írásbeli vizsga alóli felmentését.
  • Képességvizsgálat (manuális készség, kreativitás, látásmód): helyszíni rajzként egy portrét kell készíteni modellről, A3-as méretben, szabadon választott technikával, továbbá az otthon készült rajzok (egy mappában, névvel ellátva: tanulmányrajzok, csendéletek, önarckép, referenciaanyagok, a szaknak megfelelő tárgyak) kerülnek elbírálásra.
  • A 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi tanulmányi eredménye magyar nyelv és irodalomból, történelemből, matematikából, idegen nyelvből és egy választott természettudományos tantárgyból (kémia, fizika, földrajz, biológia). A figyelembevétel aránya: 33% (max. 2x5x5, azaz 50 pont)
  • Pontazonosság esetén a központi felvételi dolgozat eredménye dönt.

Joomla templates by a4joomla